15 / 05 / 2024

Kıvanç Zaimler Kimdir?

Kıvanç Zaimler Kimdir?

Kıvanç Zaimler kimdir? Kıvanç Zaimler’in mesleği nedir? Kıvanç Zaimler hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



KIVANÇ ZAİMLER KİMDİR?

Kıvanç Zaimler, Türk iş insanıdır. Zaimler, Lisans eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü okudu. Daha sonra da Berlin Teknik Üniversitesi’ndeki eğitim aldı.

KIVANÇ ZAİMLER İŞ HAYATI!

Kıvanç Zaimler, 1992 ile 2008 yılları arasında özel sektörde, çeşitli alanlarda çeşitli yönetici pozisyonlarında çalıştı.

Zaimler, 2008 yılına gelindiğinde ise Enerjisa’ya katıldı. Kıvanç  Zaimler, doğal gaz ticareti ve ardından da dağıtım ve perakende şirketlerindeki Genel Müdürlük görevlerini yerine getirdikten sonra da Enerjisa CEO’su olarak görev yaptı.

Kıvanç Zaimler’in yer aldığı pozisyonlar sırasıyla şöyledir;

  • Zaimler, Temmuz 2018’den itibaren Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı olarak; Enerjisa Enerji şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptıktan sonra,
  •  Enerjisa Üretim şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevine devam etmektedir.
  • Sabancı Holding’in enerji ve iklim teknolojileri alanındaki yurt dışındaki yatırımlarını gerçekleştirmek amacıyla da Haziran 2022’de kurulmuş olan Sabancı İklim Teknolojileri ve ABD’de kurulmuş olan Sabancı Renewables’ın da Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
  • Zaimler, enerji alanındaki görevlerinin dışında 2020 yılından bu yana SabancıDx’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir;
  • Sabancı Holding’in yakın zamanlarda ise Hollanda’da kurduğu dijital odaklı olan global teknoloji şirketi Dx Technology Services and Investment BV’nin (SabancıDx BV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.
  • Kıvanç Zaimler, sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol almaktadır. Zaimler, Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkan Yardımcılığı, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, SHURA Danışma Konseyi Üyeliği ve aynı şekilde de ELDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütüyor.

Geri Dön