28 / 04 / 2024

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), KPSS 60 puanla kamu işçisi alımına başladı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), KPSS 60 puanla kamu işçisi alımına başladı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kapsamında istihdam edilmek üzere 15 kamu işçisi alımı yapılacağı açıklandı. KPSS 60 puan şartı ile yapılacak işçi alımında detaylar da bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...



Yapılan açıklama doğrultusumda kamu iş ilanları için yeni bir duyuru yapıldı. Açıklanan son habere göre 15 kişilik daimi işçi statüsünde personel alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre başvuruların ise İŞKUR üzerinden online bir şekilde olacağı bildirildi.

ALIM YAPILACAK MESLEKLER

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ün yapacağı personel alımı bugün duyuruldu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre kamuya 15 işçi alımı yapılacak. Alımlarda 15 kişilik kadronun detayları da kaydedildi. İşte 15 kişilik kadroda yapılacak alımın detayları şu şekilde: Bir diğer mühendis, bir gemici, dokuz gemi yağcısı, dört uzak yol ikinci makinist alınacağı belirtildi.,

KPSS 60 PUAN ŞARTI OLACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanın detaylarına göre KPSS puan şartının arandığı da ifade edildi. Bu kapsamda adayların 2022 yılında yapılacak KPSS önlisans ve lisans için KPSS 60 puan almış olması gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü başvuru şartları içerisinde adayların öncelikle KPSS 60 puan şartını taşımış olması gerekiyor. 23 Ekim 2023 tarihinde başlayan başvurular 27 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvurular online yapılacak olup, genel olarak adayların 18-36 yaş arasında olması gerektiği özelikle kaydedildi. Bunun dışındaki genel şartlardan bazıları şu şekilde: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir hastalığının olmaması, kamu haklarından mahrum olmamak, suç hükümlülüğünün olmaması, erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da askerlikle ilişiğinin olmaması.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), KPSS 60 puanla kamu işçisi alımına başladı

KIYI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞ YAPAR?

Gemi Trafik Hizmetleri, Kurtarma/Yardım Hizmetleri, Seyir Yardımcıları Hizmetleri, Deniz Haberleşme Hizmetleri, Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri ile denizlerimizde seyir emniyeti artırılmakta ve deniz çevresi deniz trafiğinin olası kötü etkilerinden korunması sağlanmaktadır.

KIYI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NE ZAMAN KURULDU?

“1997 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden ayrıldıktan sonra kurulan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 2014 Kasım ayına kadar TDİ Denizyolları İşletme Müdürlüğü binasında hizmetlerini sürdürmüş fakat Salıpazarı Kruvaziyer Limanı (Galataport) Projesi kapsamında, hizmet verdiği binasından şimdiki yerine taşınmıştır.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne personel alımı: Hangi kadrolar ve şartlar geçerli?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 76 işçi alıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı: KPSS'ye girenlere müjde! 

 

 


Geri Dön