27 / 04 / 2024

Kıyı kullanımı ile ilgili sorunlar çözüme kavuşuyor!

 Kıyı kullanımı ile ilgili sorunlar çözüme kavuşuyor!

Antalya'daki otelciler ile birlikte Ankara'ya çıkarma yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kıyı kullanımı ile ilgili sorunların çözümü için gerekli girişimleri başlattıklarını açıkladı...



Turizmcilerin kıyı kullanımı ile ilgili yaşadığı sorunlar sektör ve siyasileri harekete geçirdi


Antalyalı turizmcilerin kıyı kullanımı ile ilgili yaşadıkları sorunlar, siyasetçileri harekete geçirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in desteği ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ziyaret eden turizmciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme hazırlığında. 


TÜM TÜRKİYE'NİN SORUNU 

Antalya'daki otelciler ile birlikte Ankara'ya çıkarma yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kıyı kullanımı ile ilgili sorunların çözümü için gerekli girişimleri başlattıklarını belirtti. Heyetin Ankara'ya yaptığı ziyaretin olumlu geçtiğini ifade eden Ayık, "Bu heyetin görüşme organizasyonunda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in çok büyük desteği var. Devamında da Sayın Türel konuyla yakından ilgileniyor. Ayrıca Turizm ile Şehircilik bakanlarının yapacağı çalışmalar da var. Başbakanımız ile yapacağımız görüşme ile inşallah sadece Antalya'nın değil Türkiye'nin tüm kıyılarında var olan bu sorunu çözüme kavuşturacağız" şeklinde konuştu. Kıyıların sadece turizm amaçlı kullanılmadığını başka birçok amaca hizmet ettiğini hatırlatan Ayık, "Türkiye'deki kıyıların sadece turistik amaçlı değil başka amaçlı kullanım esas ve tertipleri ile ilgili karşılıklı bir süreç yaşanacak. Biz turizmciler olarak taleplerimizi aktaracağız. Diğer kullanımlar ile ilgili de değerlendirmeler yapılacak. Kıyılar birçok amaç için kullanıyor. Tüm amaçlara dönük, kamu kullanımını kesinlikle engellemeyen çözümler üzerine çalışmalar yürütülecek" diye konuştu. 


SİYASİLERDEN DESTEK

Kıyı kullanımı ile ilgili sorunların önümüzdeki yıl yaz sezonuna kadar çözüleceğini aktaran Ayık, söz konusu sorunun sektörün önünde büyük bir engel olduğunu söyledi. Turizmcilerin hiçbir zaman kamu ile karşı karşıya gelmek istemediğine dikkat çeken Ayık, "Önümüzdeki sezon bu tür sorunlar yaşamamayı arzu ediyoruz" dedi. 



Sabah


Geri Dön