29 / 04 / 2024

İmar planlarında tercihli kullanım ile ilgili genelge yürürlükten kaldırıldı!

İmar planlarında tercihli kullanım ile ilgili genelge yürürlükten kaldırıldı!

Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında yer alan "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birçok kullanıma izin verdiğinden, tercihli kullanım ile ilgili genelgeyi yürürlükten kaldırdı...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birden fazla kullanıma imkan veren uygulamaları içeren genelgeyi yürürlükten kaldırdı. 



İşte Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü'nün açıklaması;


İmar planlarında “tercihli kullanım”, “kentsel servis alanı” vb karma kullanım kararı ile birden fazla kullanıma imkan sağlanan ancak konut kullanım oranları belirtilmeyen planlarda yapılacak uygulamaları açıklayan Bakanlığımız Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünün 22/01/2013 tarihli ve 1151 sayılı (2/2013) nolu Genelgesi ile 29/01/2013 tarihli ve 1743 sayılı (2013/6) nolu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Genelgesi yürürlükten kaldırılmıştır.


Söz konusu Genelgeler de yer alan konular daha sonra yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde açıklığa kavuşturulduğundan Genelgelerin uygulanma olanağı kalmamıştır.


Genelgeleri yürürlükten kaldıran 25 Temmuz 2014 tarih ve 12193 sayılı (2014/18) sayılı Genelge için tıklayın


Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön