14 / 05 / 2024

imarda kentsel servis alanı son durum

imarda kentsel servis alanı son durum

Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında yer alan "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birçok kullanıma izin verdiğinden, tercihli kullanım ile ilgili genelgeyi yürürlükten kaldırdı...

Ankara Barbaros'ta 9.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü, Ankara Barbaros'ta yer alan kentsel servis alanı imarlı gayrimenkulü 9 milyon 590 bin lira bedelle satışa çıkardı.

Ankara Balgat kentsel servis alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Balgat Mahallesi 9895 ada 50,51,52 ve 67 parsellere ilişkin Kentsel Servis Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünün 112 Acil Servis için Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde ki spor salonunu yıkarak yerine geçici bir bina yapmak istemesi mecliste tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nden 10 milyon 593 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Ankara Yenimahalle Belediyesi'ne ait olan imar durumuna göre cinsi konut+kentsel servis alanı olan arsa 10 milyon 593 bin TL bedelle satılıyor.

İnegöl'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Eskiyen binaların yenilenme süreciyle imarda radikal değişikliklere hazırlandıklarını belirten Belediye Başkam Alinur Aktaş, İnegöl'de artık kentsel dönüşümlerin başlayacağını söyledi.

Kentsel servis alanı nedir?

Kentsel çalışma alanları arasında; ticaret bölgeleri, ticaret yolları, merkezi iş alanları, organize sanayi alanları ve kentsel servis alanı gibi alanlar yer alıyor. Peki, kentsel servis alanı nedir?

Pursaklar'da icradan 7.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü; Pursaklar İlçesi, Saray Mahallesi, kentsel servis alanında yer alan arsayı satışa çıkarıyor. Arsanın toplam bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

İmar planlarında tercihli kullanım ile ilgili genelge yürürlükten kaldırıldı!

Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında yer alan "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birçok kullanıma izin verdiğinden, tercihli kullanım ile ilgili genelgeyi yürürlükten kaldırdı...

Ankara Alacaatlı ve Fevziye'de tarla ve kentsel servis alanı satılıyor!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığından bugünkü resmi gazetedeki verilen ilana göre Ankara Alacaatlı ve Fevziye'de tarla ve kentsel servis alanı satılıyor. İhale 5 Aralık 2013 günü yapılacak...

Ankara'da 5 milyon 195 bin 200 liraya kentsel servis alanı!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı Ankara'da 5 milyon 195 bin 200 liraya kentsel servis alanı satıyor...

Ankara'da belediyeden kentsel servis ve konut alanı! 6 milyon TL!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı, Alaçaatlı Mahallesi ve Balıkuyumcu Mahallesi'ndeki konut alanı ve kentsel servis alanını ihaleye çıkardı

Ankara'da 5 milyon 205 bin TL'ye kentsel servis alanı!

Gayrimenkul, Ankara Yenimahale Alacaatlı Mahallesi'nde bulunuyor...

Ankara Polatlı Belediyesinden satılık arsa! 1.2 milyon TL'ye!

Polatlı Belediye Başkanlığı Zafer Mahallesindeki 4 bin 39 metrekare yüzölçümündeki arsayı satmak üzere ihale düzenledi. İmar planlarına kentsel servis alanı olarak gösterilen arsanın emsal değeri 1.2 olarak açıklandı

imarda kentsel servis alanı son durum Haberi

imarda kentsel servis alanı son durum


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birden fazla kullanıma imkan veren uygulamaları içeren genelgeyi yürürlükten kaldırdı. 



İşte Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü'nün açıklaması;


İmar planlarında “tercihli kullanım”, “kentsel servis alanı” vb karma kullanım kararı ile birden fazla kullanıma imkan sağlanan ancak konut kullanım oranları belirtilmeyen planlarda yapılacak uygulamaları açıklayan Bakanlığımız Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünün 22/01/2013 tarihli ve 1151 sayılı (2/2013) nolu Genelgesi ile 29/01/2013 tarihli ve 1743 sayılı (2013/6) nolu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Genelgesi yürürlükten kaldırılmıştır.


Söz konusu Genelgeler de yer alan konular daha sonra yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde açıklığa kavuşturulduğundan Genelgelerin uygulanma olanağı kalmamıştır.


Genelgeleri yürürlükten kaldıran 25 Temmuz 2014 tarih...