14 / 05 / 2024

imarda tercihli alan son durum

imarda tercihli alan son durum

Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında yer alan "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birçok kullanıma izin verdiğinden, tercihli kullanım ile ilgili genelgeyi yürürlükten kaldırdı...

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...

Erdal Arıkan: İmarda radikal kararlar alındı!

İmar alanında radikal kararlar alındığını kaydeden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, imarda hiçbir yanlış uygulamanın hayata geçmesine izin vermediklerini kaydetti.

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yatırımcıların önünü açıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, SU-KAY Park ve Çelik Köprüler ile cazibe merkezi haline gelen GAP Vadisi bölgesindeki imarda yer alan 50 metrelik yeni yolları açarak halkın hizmetine sunmayı planlıyor.

Adana'da DSİ'ye ait olan park alanı işgal edildi!

Mahallesi Kuzey Kıyıboyu Caddesi'nde DSİ'ye ait ve imarda park olarak işlenen alanın bir bölümü işgal edildi. DSİ ve Seyhan Belediyesi ise bu açık işgale ses çıkarmadı.

Adana'daki Kültürel tesis alanı projesine neden itiraz edildi?

Adana Büyükşehir Belediyesi bu kez de metronun Kurttepe İstasyonu önündeki imarda park ve yeşil alan olarak tescillenmiş bin 337 metrekarelik parsele göz dikti.

Çankaya'da imarda yeşil alan olan her yere park yapılacak!

Mevcut parkların yanında ilçeye yeni parklar kazandırdıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “İmarda yeşil alan görünen her yere park yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Marmaris'te otelleri yıkıp lüks konut yapıyorlar!

Marmaris'te otelleri yıkıp lüks konut yapıyorlar. Marmaris'te, arsa sıkıntısı nedeniyle inşaat firmalarının son dönemde "tercihli alan" statüsündeki yerlerde bulunan otelleri yıkarak yerine lüks konutlar yapması dikkat çekiyor.

Marmaris'te bina yapılacak arsa kalmadı!

Türkiye'nin gözde turizm 2 merkezlerinden Marmaris'te, arsa sıkıntısı nedeniyle inşaat firmalarının son dönemde "tercihli alan" statüsünde yerlerde bulunan otelleri yıkarak yerine lüks konutlar yapması dikkat çekiyor.

Marmaris'te arsa bitti!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, arsa sıkıntısı nedeniyle [şaat firmalarının son dönemde "tercihli alan" statüsünde yerlerde bulunan otelleri yıkarak yerine lüks konutlar yapması dikkat çekiyor.

İmarda siyah kot ne demek?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamındaki tanımlamalar arasında yer alan kot farkı iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor. Peki, imarda siyah kot ne demek? İmarda kırmızı kot ne demek?

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Burdur Bahçelievler'de 2.8 milyon TL'ye satılık özel eğitim alanı arsa!

Burdur Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan 21 bin 373 metrekarelik imarda özel eğitim alanı olan arsayı 2 milyon 850 bin TL bedelle 16 Ekim 2014 Perşembe günü saat 14:10'da ihale ediyor...

imarda tercihli alan son durum Haberi

imarda tercihli alan son durum


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birden fazla kullanıma imkan veren uygulamaları içeren genelgeyi yürürlükten kaldırdı. 



İşte Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü'nün açıklaması;


İmar planlarında “tercihli kullanım”, “kentsel servis alanı” vb karma kullanım kararı ile birden fazla kullanıma imkan sağlanan ancak konut kullanım oranları belirtilmeyen planlarda yapılacak uygulamaları açıklayan Bakanlığımız Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünün 22/01/2013 tarihli ve 1151 sayılı (2/2013) nolu Genelgesi ile 29/01/2013 tarihli ve 1743 sayılı (2013/6) nolu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Genelgesi yürürlükten kaldırılmıştır.


Söz konusu Genelgeler de yer alan konular daha sonra yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde açıklığa kavuşturulduğundan Genelgelerin uygulanma olanağı kalmamıştır.


Genelgeleri yürürlükten kaldıran 25 Temmuz 2014 tarih...