28 / 04 / 2024

Kızılay’dan Fırat Kalkanı bölgesine bin konut!

Kızılay’dan Fırat Kalkanı bölgesine bin konut!

Türkiye, Suriye’de hayatın normale dönmesi için yoğun şekilde çalışıyor. Bir çok alanda yardımlarda bulunan Kızılay şimdi de Fırat Kalkanı bölgesinde 1000 kalıcı konut inşa edecek.



Türk Kızılay'ı Suriye'de hayatın normale dönmesi için harekete geçti. Kızılay, Fırat Kalkanı bölgesinde 1000 kalıcı konut inşa etmek için kolları sıvadı. İşte Milliyet Gazetesi'nden Abdullah Karakuş'un yazısı...

Suriye’de hayatın normale dönmesi için Türkiye yoğun çalışma içinde.

Özellikle insani yardımlar ile geri dönüşün sağlanmasına yönelik çalışmalar... Suriye’ye başta insani olmak üzere bir çok alanda yardımlarda bulunan Kızılay şimdi de Fırat Kalkanı bölgesinde 1000 kalıcı konut inşa edecek.


Konuyla ilgili konuştuğum Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye’de hayatın normale dönmesi için yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Geçen hafta El Bab ve Cerablus Meclis Başkanlarının kendisini ziyaret ettiğini belirten Kınık, Milliyet’e şunları söyledi:

“Kızılay olarak Fırat Kalkanı bölgesinde 1000 kalıcı konut inşa ediyoruz. Buna benzer projeleri de destekleyeceğiz. El Bab, Cerablus Meclis Başkanları beni ziyaret etti. Onlarla da projelerimizi bu anlamda konuştuk. Guta’dan Halep’ten sürgün edilen insanların kamplarda koruma altına alınması için de yoğun çalışıyoruz. Bugün itibariyle bizim desteklediğimiz 40 civarında da kamp var. Suriye’nin içerisinde 30 bin çadırımız var. Yaklaşık 150 bin insanı barındırıyor.”


Geri Dön