02 / 05 / 2024

Kızılay'ın gayrimenkullerinden elde edilen gelir yüzde 100 artırılacak!

Kızılay'ın gayrimenkullerinden elde edilen gelir yüzde 100 artırılacak!

Türk Kızılayının 2010-2015 stratejik planına göre, 2015´te yıllık kan bağışı miktarının 1 milyon 800 bin üniteye çıkarılması hedefleniyor



Türk Kızılayının 2010-2015 stratejik planı hazırlandı. Planda, "gücünü toplumdan alan, risklere karşı toplumla harekete geçen, yerel ihtiyaçlara göre hizmetlerini biçimlendiren, Kızılay-Kızılhaç hareketine yön veren ve kendini yeniden üreten bir Kızılay", 2015 hedefi olarak belirlendi.
        
Stratejik planda, Türk Kızılayının toplumsal faaliyetlerini toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek gerçekleştireceği hizmetlerin, yerel ihtiyaçlar doğrultusunda yerinde üretileceği, sürekli gelişim çalışmalarının faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olacağı belirtildi.
        
Kızılay´ın teknolojiyle yönetilebilir bir kuruluş haline getirilmesi amaçlanan planda, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerine dayalı, bağış miktarını ve bağışçı sayısını arttırıcı araç ve yöntemlerin geliştirilmesi hedefleniyor.
        
Bu kapsamda bağış ve bağışçılara ait verilerin hatasız olarak kayıt altında alınma oranı ile bağışçılara geri bildirimde bulunma oranının yüzde 90´lardan yüzde 100´e, bağışçı memnuniyet oranının ise yüzde 99´a çıkarılması planlanıyor.
        
Şubelerin yerel ihtiyaçları karşılayacak, daha iyi işler bir hale getirilmesi tasarlanırken, bu amaçla geliştirilen Organizasyonel Gelişim ve Yaygınlaştırma Programı, yılın ikinci yarısından itibaren pilot şubelerde uygulanmaya başlanacak.
        
-KAN İHTİYACININ KARŞILANMASI-
        
Ülkenin kan ve kan bileşenleri ihtiyacının güvenli karşılanması da stratejik hedefler arasında yer alırken, bu kapsamda geçen yıl 848 bin 586 ünite olan kan bağışının 2015´te 1 milyon 800 üniteye çıkarılması öngörülüyor. Yıllık düzenli kan bağışı yüzdesinin ise mevcut duruma orana 2 katına çıkarılması amaçlanıyor.
        
Kan hizmetleri kapsamında, Sağlık Bakanlığının Kızılay´a bildirdiği tüm hastanelerde stok takip modülü kurulacak, bölge kan merkezleri laboratuvarları ile üretim tesislerinin akredite edilmesi sağlanacak.
        
Gayrimenkullerin etkin yönetilmesi yoluyla elde edilen gelirin yüzde 100 arttırılması, Afyon mineralli su işletmelerinde 200 milyon TL´lik yıllık satış tutarına ulaşılması da 2015 stratejik hedefleri arasında bulunuyor.
        
-AFETLE MÜCADELE KAPASİTESİNİN ARTTIRILMASI-
        
Türk Kızılayı toplumun afetlerle başa çıkma kapasitesinin arttırılmasını sağlayacak programlar da geliştirecek.
        
Geliştirilen programlarla ulaşılan kitlede temel afet bilinci düzeyinin yüzde 50 oranında artması, ulusal düzeyde ve hedef kitlesi farklı en az 2 toplum tabanlı hazırlık programının yürütülmesi öngörülüyor.
        
Ulusal düzeydeki afet yönetimi karar mekanizmalarında Türk Kızılayının düzenli olarak temsil edilmesi de amaçlanan stratejik planda, toplum tabanlı afete hazırlık, risk azaltma program ile faaliyetlerine paydaş katılım ve desteğinin devam ettirilmesi amaçlanıyor.
        
-GENÇLERİN GELİŞİMİNE DESTEK-
        
Stratejik hedefler arasında savunmasız ve sosyal yoksunluk içindeki grupların, gereksinimlerini ve sorunlarını belirleyerek, çözümler üreten sosyal hizmet anlayışının geliştirilmesi ve uygulanması da yer alıyor. Bu kapsamda, ayni ve nakdi sosyal yardım yararlanıcılarının sayısının yüzde 50 oranında artması planlanıyor.
        
Şubelerin sosyal yardımlarının finansmanının yüzde 50´sinin toplumsal kaynaklarla karşılanması öngörülürken, sürdürülebilir sosyal yardımlara katkı sağlayan bağışçı ve paydaş sayısının yüzde 30 oranında artması hedefleniyor.
        
Türk gençliğinin dayanışma ve birlik duygularının harekete geçirilmesi, bilinçli, güçlü ve kendine yeterli nesillerin gelişimine katkı sağlanmayı amaçlayan Türk Kızılayı, bu çerçevede il şubelerinin yüzde 80´inde gençlere yönelik zarar görebilirlikle mücadele konusunda en az bir ulusal program yürütecek.
        
Gençlik programları aracılığıyla yıllık 300 bin gence ulaşmayı amaçlayan Kızılay, her yıl 2 ulusal kamp ile 2 dönem uluslararası kamp organizasyonu gerçekleştirecek.

Geri Dön