İhale

Kızılay'ın Orta Akdeniz bölge kan merkezi açıldı!

Türk Kızılay Derneği Genel Müdürü Ömer Taşlı, Kızılay'ın Orta Akdeniz bölge kan merkezi açıldığını bildirdi

Türk Kızılay Derneği Genel Müdürü Ömer Taşlı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılayı arasındaki protokol kapsamında, yarından itibaren tüm camilerde broşür dağıtarak, Kırgızistan'a daha fazla yardım ulaşmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Taşlı, Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde kurulan Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezinin açılışındaki konuşmasında, provokasyonlar sonucu çıkan Özbek-Kırgız kavgasının sefalete sürüklediği yüz binlerce Kırgız'a yardım elini uzatmak için Kırgızistan ile Türkiye arasında dört uçaktan oluşan hava köprüsü kurduklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılayı'nın Kırgızlar için ortak bir kampanya başlattığını söyleyen Taşlı, "Gözyaşının rengi, dili, dini, ırkı olmaz. 'Haydi Türkiyem Kardeşlerimize El Uzatalım' sloganıyla başlatılan bu kampanya kapsamında, yarından itibaren tüm camilerde broşür dağıtarak Kırgızistan'a daha fazla yardım ulaşmasını sağlayacaklarını" kaydetti.

Kampanyada toplanan yardımların Türk Kızılayı aracılığıyla yardıma muhtaç binlerce kişiye ulaştırılarak yaraların sarılacağını vurgulayan Taşlı, "Çatışmalar nedeniyle komşu ülke Özbekistan'a on binlerce mülteci sığındı. On binlerce insan da yerinden yurdundan edilerek, sınırda hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu insanlar, gıda, giysi, battaniye, temizlik malzemesi, bebek maması ve mutfak seti gibi temel ihtiyaç malzemelerini bekliyor" dedi.

-TÜRK KIZILAYI'NIN YATIRIMLARI-

Taşlı, Türk Kızılayı'nın yatırımlarına da dikkati çekerek, "Başbakanımız, 2005 kongresinde, dünya standartlarında güvenli bir şekilde gönüllü donörlerden kan elde edilerek, ihtiyacın tamamının karşılanması konusunda talimat verdi. Bu doğrultuda yaptığımız yatırımların ortasına geldik.

Yatırımlarla tüm Türkiye genelinde kan ihtiyacını 24 saat esasına dayalı olarak sağlamış olacağız" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın hassas bir görev üstlendiğine işaret eden Taşlı, şöyle konuştu: "Bizim yolumuz, çok meşakkatli, riskli bir yol. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü küçük bir hatada dönüşü olmayan yollara girmek gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu nedenle güvenli donörden, bağışçıdan kan almak çok önemli. Periyodik aralıklarla düzenli olarak kan verenlerin kayıtları elimizde mevcut olduğundan işimiz kolaylaşıyor. Gönüllüler, geçmişi daha iyi bilinen ve daha iyi takip edilenler olduklarından kayıtları son derece sağlıklı ve düzenli tutuluyor."

Taşlı, Bölge Kan Merkezinin açılışında katkıda bulunan Adana Valisi İlhan Atış ve Kızılay Adana Şubesi Başkanı Mehmet Sağlam'a teşekkür ederek, "Bu bina bir başlangıç, 5 yıllık bir süreçte kullanacağız. İnşallah Adana'da uygun bir yerde elde edeceğimiz arsada daha teşekküllü, daha büyük bir binamızı inşa edeceğiz."

Vali İlhan Atış, 1,5 yaşındaki bir çocuğu kucağına alarak yaptığı konuşmada, merkezin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yaptığımız her şey, geleceğimizin teminatı bu yavrularımız içindir" dedi.

Açılış törenine, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Çukurova Emniyet Müdürü Yusuf İslam, Çukurova Belediyesi Başkan Vekili Abdulkerim Özkul ile diğer davetliler katıldı.
AA