Sektörel

KKM’den çıkan para borsaya değil, konuta gitti!.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkış hızlandı ve son 11 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Analist ve trader Tansel Çiftçi, KKM’den çıkan paranın borsaya değil, konut yatırımına yöneldiğini belirterek, son iki  ayda artan konut satışlarının da bunu gösterdiğini söyledi.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkış sürüyor. BBDK’nın verilerine göre 18 Ekim haftasında, KKM hesaplarındaki para 1 trilyon 470 milyar 519 milyondan 1 trilyon 412 milyar liraya geriledi. Böylece KKM'den çıkış 58,3 milyar lira ile son 11 haftanın en yükseğine ulaştı.

Ekonomi piyasalarında KKM’den çıkacak paranın yönü ile ilgili farklı görüşler belirtilirken, analist ve trader Tansel Çiftçi, paranın borsaya değil, konut yatırımına yöneldiğini söyledi. https://x.com/TheTraderT1 X sosyal medya hebasından iki grafik paylaşan Çiftçi, KKM’den çıkışın hızlandığı son iki ayda konut satışlarında artış görüldüğünü belirtti. Faize giden paranın karakterinin riski sevmediğini kaydeden Tansel Çiftçi, bu para borsaya gelir mi diye sordu.

Tansel Çiftçi paylaşımında şunları söyledi:

GRAFİK-1

 

Son 1 senedir KKM'den çıkış devam ediyor ve son sönemde bu çıkış rekor seviyede....

Buna rağmen KKM'den ve faizden çıkan paranın #bist100 e GELMEDİĞİ NET....

GRAFİK-2

 

Diğer bir taraftam son 8-9 aylık sürecin özellikle son 2 ayında önceki ay ve yıla göre konut satışlarının arttığı görülüyor....

Faize giden paranın karakterinin riski sevmediğini düşünürsek, o para riskli piyasa olan borsaya gelir mi?

İŞTE O PAYLAŞIM

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den Kahramanmaraş depremi açıklaması: Bu depremler ne ilk ne de son olacak!

Harem altın canlı grafik: Ata altın fiyatları, gremse altın fiyatı ve çeyrek altın ne kadar? Son dakika altın fiyatları

TCMB Başkanı Fatih Karahan milyonlarca kişinin gündemindeki asgari ücret için oran verdi!