28 / 10 / 2024

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den Kahramanmaraş depremi açıklaması: Bu depremler ne ilk ne de son olacak!

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den Kahramanmaraş depremi açıklaması: Bu depremler ne ilk ne de son olacak!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli yaptığı paylaşımda “6 Şubat 2023’ten günümüze kadar aynı bölgede Yaklaşık 400 e yakın 3,0/4,0  büyüklüğünde deprem olmuştu.Bu depremler ne ilk ne de son olacak. Yaralı bölge iyileşmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.




6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7'den büyük 2 deprem, tam 11 kenti etkiledi ve 53 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. 

'Asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra artçı sarsıntılar devam ederken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Kahramanmaraş Onikişubat'ta 3.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, vatandaşlarda da büyük tedirginliğe neden oldu.

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, https://x.com/sismikveri resmi X sosyal medya hesabından söz konusu deprem ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. 

Serkan İçelli yaptığı paylaşımda  “6 Şubat 2023’ten günümüze kadar aynı bölgede Yaklaşık 400 e yakın 3,0/4,0  büyüklüğünde deprem olmuştu.Bu depremler ne ilk ne de son olacak. Yaralı bölge iyileşmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Paylaşımında bölgede gerilim yüklemesi degil, deşarjı yani  azalması  mevcut olduğunu söyleyen İçelli “Daha büyük artçı olur mu? Yıkıcı değerler olmamak koşuluyla Evet ,olmak zorunda…” dedi.

Serkan İçelli'nin paylaşımı şu şekilde:

#Kahramanmaraş #Göksun'un Güneydoğusunda, Savrun ve Çardak faylarının kesişim noktasına 13 km uzaklıkta  3,9 Mw   #deprem meydana geldi.
2023 6 şubattan günümüze kadar aynı bölgede Yaklaşık 400 e yakın 3,0/4,0  büyüklüğünde deprem olmuştu.Bu depremler ne ilk ne de son olacak.
Yaralı bölge iyileşmeye çalışıyor.
Bölgede gerilim yüklemesi degil, deşarjı yani  azalması  mevcuttur.
"Daha büyük artçı olur mu ?"
Yıkıcı değerler olmamak koşuluyla Evet ,olmak zorunda...

 

Serkan İçelli'nin paylaşımına şu yorumlar geldi: 

O ildeki 920 konutluk proje onaylandı!  TOKİ  3 milyar TL'lik dev projeyi hayata geçiriyor!

Esenler Belediyesi’nden İstanbul’da 10 yıllığına kiralık asma katlı ve depolu dükkanlar!

Harem altın canlı grafik: Ata altın fiyatları, gremse altın fiyatı ve çeyrek altın ne kadar? Son dakika altın fiyatları


Geri Dön