04 / 05 / 2024

KKTC’de iş yerleri açıldı!

KKTC’de iş yerleri açıldı!

Koronavirüsle mücadele kapsamında başarı bir sonuca ulaşan KKTC’de 42 gün boyunca uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı dün kaldırıldı ve işyerlerinin büyük bölümü açıldı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ilk görüldüğü mart ayından beri belirlenen 108 vakadan 4’ü yaşamını yitirdi, diğerleri ise iyileşti. 17 gün boyunca herhangi bir yeni vaka açıklanmazken, hastanede sadece hafif semptomlu bir kişi kaldı.

KABİNLER KAPATILDI

Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre; KKTC hükümeti restoranlar, oteller ve kuaförler gibi riskli yerler dışında bulunan tüm işyerlerini açma kararı verilirken bir dizi önlem alındı. Maskesiz sokağa çıkış yasaklandı, mağazaların deneme kabinleri kapatıldı ve satışların iadesiz gerçekleşeceği açıklandı. KKTC’de 23 Mart’tan bu yana gündüzleri kısmi, geceleri ise tam sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Saat 21.00 anından bu yana uygulanan tam sokağa çıkma yasağı 15 Mayıs tarihine kadar yürürlükte kalacak.

KOMŞU ZİYARETİ YAPMAYIN

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, iş yerleri ve dükkanların açılmasının gezme özgürlüğü anlamına gelmediğinden bahsederek halktan özellikle ev ziyaretleri ve toplu görüşmelerden uzak durmalarını istedi.Sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde dışarıda görevde olan personelin test çalışmalarını sürdürüyor. Polis, sağlık ve belediye çalışanlarından sonra gazetecilere de test yapıldı.

KKTC’de ev almanın tam zamanı!

KKTC'de ilçe ilçe gayrimenkul fiyatları!


Geri Dön