27 / 04 / 2024

KKTC'de küçük esnafa kredi ve kira yardımı desteği müjdesi!

KKTC'de küçük esnafa kredi ve kira yardımı desteği müjdesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner yaptığı açıklamada bin küçük esnafa 100 milyon lira kredi ve 20 milyon lira kira desteği verileceğini müjdeledi...



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında bin küçük esnafa 100 milyon lira kredi ve 20 milyon lira kira desteği verileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Saner, Bakanlar Kurulu'ndan sonra alınan kararları duyurdu.

Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların bütçelerinden yüzde 10'a kadar tasarruf yapılacağını dile getiren Saner, Mal ve Hizmetler Yasası kapsamında yapılan değişiklik yasa tasarısı ile belediyelere denetim yetkisi verilmesi konusunda karar üretildiğini söyledi.

KKTC de küçük esnafa kredi ve kira yardımı desteği müjdesi!

Saner, bin küçük esnafa 100 milyon lira kredi ve 20 milyon lira kira desteği verilmesi için bankaların 22 Şubat tarihinden  itibaren başvuru kabul edeceğini belirtti.

Tüm reel sektörün bu kredilerden faydalanmak için bütün bankalara başvuru yapabileceğini dile getiren Saner, reel sektörün daha önce kullandığı, 3 bin 250 işletmeye verilen 1 milyar 150 milyon liralık kredinin 750 milyon lirasının geri ödemesinin ekim 2021 tarihinden itibaren geçekleşeceğini ve bu konuda herhangi bir işlem yapmaya gerek duymadıklarını söyledi.

Saner, verilecek kredi ve kira desteğinin yanı sıra ana vatan Türkiye ile 2021 Mali İşbirliği Protokolü'nün imzalanmasından sonra verilecek kredilerin miktarlarının artırılabileceğini söyledi.

Salgın kiracıları vurdu! İngiltere'de 750 bin ailenin kira borcu var!


Geri Dön