27 / 04 / 2024

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine ve kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?



Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan  binaların maliklerine, kiracılara ve yıkılan riskli bina da işyeri bulunanlara geçici konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yapılabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri Çevre ve Şehircilik tarafından her yıl yeniden belirleniyor. Kira bedelleri her yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nun, tüketici fiyatları endeksi oranına göre güncelleniyor. 


Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliğinin 14. maddesine göre; riskli yapıların maliklerine konut verilmesinden sonra arta kalan konut bulunuyor ise, riskli yapılarda kiracı veya ayni hak sahibi olarak en az bir yıldır ikamet edenlere konut verilmesi için sözleşme yapılabiliyor. 


Kiracılar için Kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı;

Eğer kiracıysanız; riskli binada bir yıldır kiracı olduğunuzu belgelediğiniz takdirde 100 bin liralık kiracılar için kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabiliyor ve bu krediyle de yeni bir konut alma imkanınız bulunuyor.


Kentsel dönüşüm kapsamına giren dairenin kiracısına bir seferlik taşınma yardımı da sağlanıyor. Taşınma masrafları dikkate alınarak verilen bu yardım, başvuru dilekçesi sonrasında alınabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nasıl alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön