29 / 04 / 2024

Kleemann, depreme karşı dayanıklı asansörler üretti!

Kleemann, depreme karşı dayanıklı asansörler üretti!

Türkiye"de birçok şehir, 1. ve 2. derece deprem bölgelerinin üzerinde... Bu şehirlerde ise binlerce asansörlü bina bulunuyor. Bu durumda asansörlerin depreme karşı dayanıklı ve özel önlemler alan bir sisteme sahip olması çok büyük önem taşıyor



Türkiye"de birçok şehir, 1. ve 2. derece deprem bölgelerinin üzerinde... Bu şehirlerde ise binlerce asansörlü bina bulunuyor. Bu durumda asansörlerin depreme karşı dayanıklı ve özel önlemler alan bir sisteme sahip olması çok büyük önem taşıyor. İşte bu durumu göz önünde bulundurarak harekete geçen Kleemann, depreme karşı dayanıklı asansörler üretti. Kleemann"ın depreme dayanıklı asansörleri, sahip olduğu yüksek teknoloji ve sismik sensör ile sarsıntıyı çok kısa sürede algılayarak yolcuları bir sonraki kata güvenle ulaştırıyor.

sansör kullanımında konfor ve estetiğin yanı sıra depreme dayanıklı asansör üretimine geçen Kleemann, Avrupa"da bu konuda ilk oldu. Güvenliğe verdiği önem ile dikkat çeken Kleemann, özellikle Türkiye gibi deprem ülkelerinde depreme dayanıklı asansörlerin sadece kamu binaları için değil, tüm binalar için gerekli olduğunu dile getirdi. Kleemann tarafından yapılan açıklamada eski ya da yeni her türlü hidrolik ve çekme asansöre birkaç özellik eklenerek tüm asansörlerin depreme karşı dayanıklı hale getirebileceğine değinildi.
Milliyet
 


Geri Dön