Ekonomi

KOBİ'lere girişimci desteği 750 bin TL'yi aşıyor! KOBİ Desteği nasıl alınır?

Kendi işini kurmak isteyen kişilere müjdeli bir haber geldi! KOBİ’lere özel 750 bin TL üzerinde girişimci desteği sağlanarak pek çok kişinin kendi işini kurmasına yardımcı oluyor. Artık kendi işinin patronu olmak bu destek ile mümkün olacak gibi görünüyor…Bu durumda hem devlet hem de bankalar girişimcilere özel destekler sunarak onları teşvik etmeyi amaçlıyorlar

Günümüzde girişimcilik faaliyetlerinin giderek artması, hem kişilerin kendi işlerini kurmalarını hem de ülke ekonomisine destek olmalarını sağlıyor. Bu durumda hem devlet hem de bankalar girişimcilere özel destekler sunarak onları teşvik etmeyi amaçlıyorlar. KOBİ ve esnaf girişimciler için de 750 TL üzerindeki finansal destek gündeme geldi. Girişimci desteği alma şartları bu konuda merak edilenler arasında yer aldı. İşte KOBİ’lere özel 750 TL üzerindeki girişimci desteği ile ilgili ilgili detaylar haberimizde…

 

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) girişimci destekleri

KOBİ ve diğer alanlarda girişimci olmak isteyenlere özel maddi destek sunuluyor.  KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), çeşitli alanlarda girişimcilik ve yatırım destekleri sağlıyor. Devletin sağladığı bu destek bazı durumlarda geri ödemeli bazı durumlarda ise “Geri ödemesiz girişimci desteği” sunuluyor.

 

Farklı sektörlerde girişimci olmak isteyenlere özel “Geleneksel Girişimci Destek Programı”ile 65 bin TL değerinde destek sunuluyor. “İleri Girişimci Destek Programı” kapsamında ise geri ödemesiz şekilde 375 bin TL değerinde destek sağlanıyor. Kahramanmaraş depreminden etkilenen esnaf ve girişimcilere ise 130 bin TL'den 750 bin TL'ye kadar finansal destek sunuldu.

“Ar-Ge, teknolojik üretim ve yerlileştirme desteği” kapsamında devlet, girişimcilere özel 1.1 milyon TL değerinde finansal destek sağlamaktadır.  KONİ Tekno Yatırım, Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Programı çerçevesindeki projelerde ise bu destek  10 milyon TL'ye kadar yükseliyor.

Kobili'ye destek detayları 

Devlet KOBİ'lilere özel finansal destek sağlamaktadır. Bu finansal destekelrden biri Kredi Finansman Destek kapsamında olup 300 bin TL ile 2.5 milyon TL ödeme şeklinde sunulmaktadır. “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansman Desteği”  kapsamında ise 750 bin TL'ye kadar destek sunulmaktadır.

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

ŞekerBank'tan KOBİ müşterilerine yenilik! Android Pos uygulaması başlatıyor