28 / 04 / 2024

Koç ve Eczacıbaşı Malatya'da yatırım yapmak istiyor!

Koç ve Eczacıbaşı Malatya'da yatırım yapmak istiyor!

Eczacıbaşı ve Koç grubu Malatya'da yatırım için arsa tahsisi talebiyle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'na müracaatta bulundu



Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, son çıkan teşvik yasasının ardından 20'den fazla firmanın Malatya'da yatırım için müracaatta bulunduğunu belirterek,"Eczacıbaşı ve Koç grubu da Malatya'da yatırım için arsa tahsisi talebiyle bize müracaatta bulundu. Ancak şu an arsa sorunumuz  var" dedi.

Hasan Hüseyin Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni istihdam veteşvik paketinde Malatya'nın 4. bölgede yer aldığını hatırlatarak, çok sayıdafirmadan arsa tahsisi için dilekçe ile başvuruda bulunduğunu duyurdu. Eczacıbaşı'nın ilaç, Koç'un da yaş sebze ve meyve alanında 2. OrganizeSanayi Bölgesinde yatırım için kendilerine müracaatta bulunduklarını kaydeden Erkoç, şöyle konuştu:

"Son 15 gün içinde 20'nin üstünde yer tahsisi için dilekçe aldık. Bunların içinde çok ciddi gruplar var. Eczacıbaşı'nın ilaç, Koç grubunun da yaş sebze ve meyve alanında bir yatırımı söz konusu. Tabii bizler şu an için yer tahsis edebilecek konumda değiliz. Ancak alacağımız önlemler var. 2002 yılından beri arsa tahsisi yapılmış, ama arsalar üzerinde bir çalışma yapmamış firmalara arsaların üzerinde çalışma yapılmaması halinde tahsisin tek taraflı feshinin olabileceğine dair tebligatlar gönderildi."

AHMET ÇALIK'TAN 30 DÖNÜMÜ GERİ ALDIK

2. Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi konusunda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Erkoç, sıkıntının başlıca nedeninin uzun süre önce yatırım için müracaatta bulunarak arsa alan bazı firmaların yatırım gerçekleştirmemeleri ve arsaları işgal etmelerinden kaynaklandığını belirtti. Koç ve Eczacıbaşı için de arsa tahsisi sağlamak amacıyla yatırıma başlamayan 21 firmaya ihtar çektiklerini ifade eden Erkoç, geçmişte de benzer çözümler bulduklarını kaydetti. Erkoç, şöyle devam etti:

"Sağlık sektörü alanında yatırım yapacak bir iş adamımız bizden arsatalebinde bulunmuştu. Ancak elimizde tahsis edilecek arsa olmadığı için gerekli tahsisi gerçekleştiremedik. İş adamı Ahmet Çalık'a elinde bulunan ve üzerinde bina yapılmayan 30 dönümlük arsayı iade etmesini istedik. Kendisi bizleri kırmadı ve bu sayede yatırımın gelmesi sağlandı. İnanıyorum ki bu yolla yeni arsa tahsislerini de gerçekleştireceğiz."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Koç ve Eczacıbaşı, Malatya'ya yatırım için arazi talep etti

Yeni teşvik yasasının somut sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Koç ve Eczacıbaşı Holding, üretim için Malatya'dan arazi istedi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, son çıkan teşvik yasasının ardından 20'den fazla firmanın Malatya'da yatırım için müracaatta bulunduğunu belirterek, "Eczacıbaşı ve Koç Grubu da Malatya'da yatırım için arsa tahsisi talebiyle bize müracaatta bulundu. Ancak şu an arsa sorunumuz var" dedi.

Hasan Hüseyin Erkoç, yeni istihdam ve teşvik paketinde Malatya'nın 4. bölgede yer aldığını hatırlatarak, çok sayıda firmadan arsa tahsisi için dilekçe ile başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Eczacıbaşı'nın ilaç, Koç'un da yaş sebze ve meyve alanında 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım için kendilerine müracaatta bulunduklarını kaydeden Erkoç, şöyle konuştu: "Son 15 gün içinde 20'nin üstünde yer tahsisi için dilekçe aldık. Bunların içinde çok ciddi gruplar var.

Kullanmayan verecek

Eczacıbaşı'nın ilaç, Koç grubunun da yaş sebze ve meyve alanında bir yatırım söz konusu. Tabii bizler şu an için yer tahsis edebilecek konumda değiliz. Ancak alacağımız önlemler var. 2002 yılından beri arsa tahsisi yapılmış, ama arsalar üzerinde bir çalışma yapılmaması halinde tahsisin tek taraflı feshinin olabileceğine dair tebligatlar gönderildi."

2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisi konusunda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Erkoç, sıkıntının başlıca nedeninin uzun süre önce yatırım için müracaatta bulunarak arsa alan bazı firmaların yatırım gerçekleştirmemeleri ve arsaları işgal etmelerinden kaynaklandığını belirtti.

Gazete Habertürk

Dev şirketler teşvikli yatırım için Malatya'ya koşuyor

Teşvik paketinde 4'üncü bölgede yer alan Malatya'ya 20'den fazla firmanın arsa tahsisi talebiyle başvurduğunu belirten Malatya Sanayi Odası Başkanı Erkoç, 'Eczacıbaşı ve Koç'da bu firmalar arasında' dedi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, son çıkan teşvik yasasının ardından 20'den fazla firmanın Malatya'da yatırım için müracaatta bulunduğunu belirterek, "Eczacıbaşı ve Koç Grubu da Malatya'da yatırım için arsa tahsisi talenhbiyle bize müracaatta bulundu. Ancak şuan arsa sorunumuz var" dedi.

Erkoç, yaptığı açıklamada, yeni istihdam ve teşvik paketinde Malatya'nın 4'üncü bölgede yer aldığını hatırlatarak, çok sayıda firmanın arsa tahsisi için dilekçe ile başvuruda bulunduğunu duyurdu. Eczacıbaşı'nın ilaç, Koç'un da yaş sebze ve meyve alanında 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım için kendilerine müracaatta bulunduklarını kaydeden Erkoç, şöyle devam etti: "Son 15 gün içinde 20'nin üstünde yer tahsisi için dilekçe aldık. Bunların içinde çok ciddi gruplar var. Eczacıbaşı'nın ilaç, Koç grubunun da yaş sebze ve meyve alanında bir yatırımı söz konusu. Tabii bizler şu an için yer tahsis edebilecek konumda değiliz. Ancak alacağımız bazı önlemler var. 2002 yılından beri arsa tahsisi yapılmış, ama arsalar üzerinde bir çalışma yapmamış firmalara arsaların üzerinde çalışma yapılmaması halinde tahsisin tek taraflı feshinin olabileceğine dair tebligatlar gönderildi."

`Çalık'tan arsayı aldık' 
2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisi konusunda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Erkoç, başlıca nedeninin uzun süre önce yatırım için müracaatta bulunarak arsa alan bazı firmaların yatırım gerçekleştirmemeleri ve arsaları işgal etmelerinden kaynaklandığını belirtti. Koç ve Eczacıbaşı için de arsa tahsisi sağlamak amacıyla yatırıma başlamayan 21 firmaya ihtar çektiklerini ifade eden Erkoç, geçmişte de benzer çözümler bulduklarını kaydetti. Hasan Hüseyin Erkoç, şöyle devam etti: "Sağlık sektöründe yatırım yapacak bir iş adamı bizden arsa talebinde bulunmuştu. Ancak elimizde arsa olmadığı için gerçekleştiremedik. İş adamı Ahmet Çalık'a elinde bulunan ve üzerinde bina yapılmayan 30 dönümlük arsayı iade etmesini istedik. Kendisi bizleri kırmadı ve bu sayede yatırımın gelmesi sağlandı."
Radikal

Arsa Çalık'tan yatırım Koç'tan 

Yeni teşvik yasasından sonra Malatya'da yatırım için arsa bulamayan Koç ve Eczacıbaşı'nın imdadına Çalık yetişti. Çalık, 30 dönüm arsayı vererek yatırımın önünü açtı

Hükümetin yatırımların önünü açmak için çıkardığı teşvik sisteminin ardından Malatya'da yatırım kararı alan Koç ve Eczacıbaşı'nın imdadına Çalık Holding yetişti. Cazip fırsatları değerlendirmek için Eczacıbaşı Grubu ilaç, Koç da yaş meyve sebze işleme tesisi kurmak için düğmeye bastı. Ancak her iki grup da bölgeye büyük katkı sağlayacak yatırım için arazi sorunuyla karşılaştı. Sanayi bölgesindeki arazilerin tamamen dolu olması nedeniyle yatırımların ertelenmesi gündeme gelirken, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, daha önce Ahmet Çalık'a ait Çalık Grubu'na tahsis edilen ancak kullanılmayan arsanın iadesi için Çalık'a ricada bulundu. Kendisi de Malatyalı olan Çalık'ın öneriyi kabul etmesiyle her iki yatırımın da önü açıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni teşvik sisteminden sonra 20'den fazla firmanın Malatya'da yatırım için müracaatta bulunduğunu belirterek bunların arasında Eczacıbaşı ve Koç'un da olduğunu söyledi. `Ancak arsa tahsisinde sıkıntılar var' diyen Erkoç bu yüzden birçok firmaya yazı yazarak 2. Organize'de kullanılmayan arsaları geri istediklerini anlattı. Erkoç `İş adamı Çalık'tan da elinde bulunan ve üzerinde bina yapılmayan 30 dönümlük arsayı iade etmesini istedik. Kendisi bizleri kırmadı ve bu sayede yatırım geldi'dedi.
Star


Geri Dön