02 / 05 / 2024

Kocaeli Akçakoca Kent Meydanı için üç firma teklif verdi!

Kocaeli Akçakoca Kent Meydanı için üç firma teklif verdi!

İzmit Belediyesi tarafından, Akçakoca Mahallesi'nde yapılacak olan meydan düzenleme çalışması ile ilgili olarak gerçekleştirilen ihaleye üç firma teklif verdi.



Turan Durak başkanlığındaki ihale komisyonu, yapılacak değerlendirmelerin ardından 15 gün içinde sonucu açıklayacak. İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akçakoca Mahallesi Meydan düzenleme işi ihalesi dün gerçekleştirildi. Başkanlığını Turan Durak'ın yaptığı ihale komisyonunda Leyla Kıran, Engin Yıldırım, Hilal Aydınoğlu ve İlhan Gökbudak yer aldı. İhaleye Teknik Yapı, Hür İnşaat ve Gersut inşaat katıldı. Yaklaşık maliyetin 1 milyon 821 bin 450 lira 70 kuruş olarak belirlenen düzenleme işi 210 günde tamamlanacak. İhalede en düşük teklifi 1 milyon 746 bin 786 lira 86 kuruş ile Teknik Yapı firmasının verdiği ihalenin sonucu komisyon değerlendirmesinin ardından 15 gün içerisinde açıklanacak. 


4 BİN 500 METREKARE ALAN

Tarihi yapısı ile dikkat çeken Akçakoca Mahallesi için hazırlanan proje yaklaşık olarak 4 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor. 

Alanın közey bölümü sert zemin ve yeşil alan olarak yeniden düzenlenerek, pergolalar ile oturma bölümleri oluşturulacak. Meydanda ayrıca sivil mimari örneklerinin yanı sıra Akçakoca Dere Camii ve Süleymanpaşa Hamamı bulunuyor. 


HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Ayrıca alanın doğusundaki tescilli ağacın çevresinde de bir düzenleme yapılarak dinlenme ve oturma bölümü oluşturulacak. Eski muhtarlık binasının olduğu ada ise yeşil alan ve sert zemin olarak yeniden düzenlenecek. Adada kot düzenlemesi yapılarak iki kademeli bir alan tasarlanacak yeni kotlara göre bahçe duvarları yeniden düzenlenecek. Öte yandan bölgede bir de seyir terasları kurulacak. Su deposunun mevkiindeki yürüyüş yolu da düzenleme kapsamında meydana bağlanacak. 

Çalışmalarda tamamen doğal malzemelerin kullanılacağı da öğrenildi. 



Hilal GÜDÜCÜ/ Kocaeli


Geri Dön