30 / 04 / 2024

Başakşehir Kent Meydanı için ön başvurular başladı!

Başakşehir Kent Meydanı için ön başvurular başladı!

Taksim meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak Başakşehir Kent Meydanı için ön başvurular başladı. 60 bin metrekare alanda kurulacak Başakşehir Kent Meydanı'nın 2016 yılının sonunda açılması planlanıyor.




Başakşehir Kent Meydanı projesi, "Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?" sloganıyla tanıtıma başladı. Taksim meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak Başakşehir Kent Meydanı projesi, 60 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. 


Başakşehir Kent Meydanı projesi, Avrupa'nın en büyük sağlık kenti olan İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'ne birkaç adım mesafede hayata geçiriliyor. Başakşehir Kent Meydanı projesine metro, tramvay ve İETT duraklarından ulaşım sağlanabilecek.


Başakşehir Kent Meydanı için ön başvurular başladı!


2015 yılında tamamlanacak olan 3. köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahında yer alan Başakşehir Kent Meydanı ile 15 dakika sonrasında Anadolu Yakası'na ulaşım sağlanacak. Başakşehir Kent Meydanı'nında 5 bin kişilik cami yer alacak. 


Başakşehir Kent Meydanı projesi kapsamında ön başvurular toplanıyor. Başakşehir Kent Meydanı'nın tamamlanma tarihi 2016 sonu olarak planlanıyor. 


Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak olan Başakşehir Kent Meydanı'nda kamu kurum alanları, restoran, kafe, Türkiye’nin ve Avrupa’nın büyük botanik parkı, binlerce araçlık otopark alanı yer alacak. 


Başakşehir Kent Meydanı iletişim

Web: basaksehiryenimerkez.org


Geri Dön