28 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele'de yaşam alanları artıyor!

Kocaeli Başiskele'de yaşam alanları artıyor!

6 yılda konutlaşmanın yüzde 30, nüfusun yüzde 45 artış kaydettiği Başiskele'de yapılaşma çalışmaları devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin ve Deprem İnceleme Birimi, 49 hektar alanda zemin etüt çalışmalarını tamamladı.




6 yılda konutlaşmanın yüzde 30, nüfusun yüzde 45 artış kaydettiği Başiskele'de yapılaşma çalışmaları devam ediyor. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'm verdiği talimatlar doğrultusunda hummalı bir çalışmayı geride bırakan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin ve Deprem İnceleme Birimi, 49 hektar alanda zemin etüt çalışmalarını tamamladı. 


Başiskele Belediyesi'nin imar planına esas zemin etüt raporlarının onaylanmasıyla birlikte B3-B4 Gelişme Konut Bölgesi olarak ayrılan Yuvacık Yakacık, Aydınkent, Fatih, Paşadağ ve Yeşilyurt Mahallerini kapsayan yaklaşık 110 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmalarına başlandı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, bundan sonra detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlara İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin ve Deprem İnceleme Birimi'nde yardımcı olunacağı bilgisini verdi.



Demokrat Kocaeli



Geri Dön