27 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hasta yakınları için misafirhane inşa etti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hasta yakınları için misafirhane inşa etti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir evi olmayan evsizleri barındırırken artık, kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarına da barınma imkânı sunmaya başlıyor...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 41 kart, annelere süt, evde bakım hizmeti, ambulans nakil hizmeti, engellilere destek gibi hizmetlerine yeni bir sosyal hizmet daha ekledi. Büyükşehir bu kez Kocaeli’ndeki hastanelerde tedavi gören hastası için il dışından refakatçi olarak gelen misafirlere barınma hizmeti sunmaya başladı. Bu hizmetle birlikte Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmete verdiği önemi bir kez daha göz önüne serdi.


YENİ BİNA DAHA MODERN


Büyükşehir Belediyesi 2005 yılında kullanıma açılan Çınarlı mevkiinde bulunan Barınma ve Sosyal Yardım Merkezi’nde evsizlere ve gariplere barınma imkânı sunmaya devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Barınma Merkezi buradan Kuruçeşme Fatih Mahallesi Mehtap Sokak’taki daha önce misafirhane olarak kullandığı üç katlı modern binaya taşındı. Evsizlerin barınma ihtiyacını buradan sürdürecek olan Büyükşehir, merkezin 3. Katını hasta yakınlarına tahsis etti.


KOCAELİ DIŞINDAN GELENLERE DE BARINMA


Barınma merkezi’nin ilk iki katını kalacak yeri olmayan evsizler kullanmaya devam ediyor. Evsiz ve gariplere barınmanın yanı sıra üç öğün yemekle birlikte giyinme ve sağlık ihtiyaçları da karşılanıyor. Merkez, 52 yatak kapasiteli ve yemekhanenin de bulunduğu 3. katında sadece hasta ve hasta yakınları kalabiliyor. Çeşitli nedenlerle yardıma muhtaç duruma düşmüş ve asgari seviyede hayatını sürdürmekten aciz durumdaki vatandaşların yanı sıra Kocaeli dışından veya uzak ilçelerden tedavi olmak amacıyla gelen, geçici süreli barınma ihtiyacı olan, kalacak yeri olmayan, ekonomik gücü yetersiz olup yoksulluk içinde bulunan kişiler Barınma Merkezi’nden geçici süreyle hiçbir ücret ödemeden yararlanabiliyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön