06 / 05 / 2024

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşümde son durum!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşümde son durum!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok ve yönetimi, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ednan Palayı ziyaret etti. Ziyarette İzmit Belediyesi tarafından Cedit Mahallesinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve otopark yönetmeliği konuşuldu.



İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok ve yönetimi, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ednan Palayı ziyaret etti. Ziyarette İzmit Belediyesi tarafından Cedit Mahallesinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve otopark yönetmeliği konuşuldu. Cedit Mahallesindeki kentsel dönüşümle ügüi değerlendirmelerin yapıldığı buluşmada özellikle şehir merkezi başta olmak üzere İzmit genelindeki binalarda otopark sayısının arttırılması ve katlı otoparka yönelme noktasında yapılabüecek teşvikler konuşunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret üe ügili bilgi veren Başkan Yardımcısı Ednan Pala " Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'm girişimleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle şehrimizde çok önemli bir kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Çalışına tamamlandığında şehrimize ayrı bir değer katılacak. Belediye Başkanımız süreci çok yakından takip edip, her aşamasını kontrol epor. 

HEM VATANDAŞ, HEM ŞEHİR KAZANACAK 

Bir üçe belediyesi olarak yaptığımız bu kentsel dönüşünde hem vatandaşımız mutlu olacak, lıeııı de şehrimiz kazanacak. Yine son dönemin en önemli konularından biri de otoparktır. Bizde İzmit Belediyesi olarak, özellikle yeni yapılarda otopark bulunması noktasında koşullar getirip, teşviklerde bulunuyoruz. Şehir merkezimizde ise katlı otopark yapımı konusunda yine vatandaşlarımıza yönlendirmelerde ve teşviklerde bulunuyoruz. Bugün İnşaat Mühendisleri Odası başkanımız ve yönetimiyle birlikte bu çalışmalarla ügüi fikir alışverişinde bulunduk. Kendilerinin fikirleri bizim için önemli" dedi. 

GÖREV DÜŞERSE HER ZAMAN HAZIRIZ 

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok'ta sıcak karşılaması değerli çalışmaları ve fikirleri için Başkan Yardımcısı Ednan Palaya teşekkür ederek " İzmit Belediyemizin özeüikle Cedit Mahallesinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Gerçekten çok büyük ve önemli bir çalışına. Tamamlandığında şehrimize ayrı bir çehre kazandıracak. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'm bu konuya ne kadar önem verdiğini bizde çok iyi biliyoruz. Başkanıııuzm dönüşüm çalışmalarına özel sektörü de dâhil etme düşüncesi bizim için çok öneııüi. Belediyemizin yürüttüğü bu çalışmalarda üzerimize bir görev düşerse biz her zaman hazırız" şeklinde konuştu.




Geri Dön