29 / 04 / 2024

Kocaeli Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Kocaeli Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'ni hizmete açtı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engellilere yönelik hayata geçirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda zihinsel engelli bireylerin mesleki becerilerinin artırılması ve yeteneklerinin geliştirilmesi, bağımsız yaşam becerileri kazandırılabilmesi, toplumsal katılımlarının arttırılması, özel eğitim programları uygulanması için “Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Kocaeli’ye kazandırdı. Merkezin tanıtım programı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ HAYATIMIZIN BİR PARÇASI

 

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi tanıtım programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Büyükşehir yöneticileri, il, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Bugün güzel ve hayırlı bir hizmetin tanıtımı için burada olduklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu “İnsan azmederse çalışırsa engel diye bir şey yoktur. Bütün engeller aşılmak için vardır. Yeter ki imkân sağlansın eğitim verilsin. Onun için bu merkezi önemsiyoruz. Engelli kardeşlerimiz bizim hayatımızın parçasıdır. Hepimizin az veya çok engelleri vardır. Öneli olan gönlümüzde, beynimizde manevi olarak bir engel olmasın. İçimiz sevgi dolu olsun, umut dolu olsun” diye konuştu.

BU TÜR MERKEZLERİN VERECEĞİ EĞİTİM ÖNEMLİ

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise konuyla ilgili olarak, “Engellilerimizin eğitimi de büyük önem taşıyor. Engellilerimizin günlük yaşamlarını daha iyi bir noktaya taşıyabilmesi adına bu tür merkezlerin vereceği eğitim de olduk önemlidir” diye konuştu.

 

 


Geri Dön