06 / 05 / 2024

Kocaeli Deniz Mahallesi isterse dönüşüm başlayacak!

Kocaeli Deniz Mahallesi isterse dönüşüm başlayacak!

A.Haydar Bulut, Deniz Mahallesinde ev toplantısında Deniz Mahallesindeki kentsel dönüşümle ilgili açıklama yaptı. Ortada henüz bir proje yok dedi, ardından ise eğer mahalleli yüzde 70-80 isterse kentsel dönüşüm olur dedi.



Ramazanda Derince Belediye Başkanı A.Haydar Bulut, Deniz Mahallesinde ev toplantısında Deniz Mahallesindeki kentsel dönüşümle ilgili açıklama yaptı. Ortada henüz bir proje yok dedi, ardından ise eğer mahalleli % 70-80 isterse kentsel dönüşüm olur dedi. 


Beddua ettik Derince Belediye Başkanı A. Haydar Bulut,Deniz Mahallesinde ev toplantısında Deniz Mahallesindeki kentsel dönüşümle ilgili açıklama yaptı. Ortada henüz bir proje yok dedi,ardından ise eğer mahalleli % 70-80 isterse kentsel dönüşüm olur dedi. Bayanların evimizi yıkacaksınız diye size geçen Ramazan ayında 30 gün beddua ettik sözlerine ise, Bulut ama çalışma başlamadığı için o beddualar bana gelmez dedi. 


KARAOSMANOĞLU KATILMADI 


Derince Deniz Mahallesinde Kentsel Dönüşümle ilgili geçen yıl başlayan tedirginlik Belediye Başkanı A.Haydar Bulut'un yaptığı "Eğer Mahallede halk bundan zarar görecekse ve bu çalışmayı istemezse yapmam" açıklaması ile durulmuştu. Mahalle halkı dedikodulardan yorulmuş ve imar ruhsatları neden verilmiyor,bizden bir şey mi saklanıyor diyerek Belediye binasını basmıştı.Daha sonra Belediye Başkanın Zübeyde Hanım Kültür merkezinde yaptığı bilgilendirme toplantısı ile halka karşı bu projeyi yapmam demişti.Deniz Mahallesinde dün yapılan toplantıya Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katılmadı 


BOZUK HOPÖRLERİ İLK KONU OLDU 


Deniz Mahallesinde herkesi yakından ilgilendiren Kentsel dönüşüm projesi hakkında uzun süreden sonra yeniden bir toplantı gerçekleşti. Bu defaki toplantı Deniz Mahallesinde bir vatandaşın bahçesinde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kentsel dönüşümle ilgili açıklama yapacak dedikodusu ile mahalle halkı bu toplantıya katıldılar.Toplantıya Büyükşehir Başkanı değil Derince Belediye Başkanı A.Haydar Bulut katıldı.Başkan daha mahalle girişinde vatandaşların mahalle girişlerindeki duyuru hopörleri çalışmıyor tepkileri ile karşılaştı.Bunlar teknik konular buna bizim yapacağımız bir şey yok diyen Bulut'a vatandaşlar hemen Kentsel dönüşümü sordular. 


BÖYLE BİR ŞEY YOK 


Başkan Bulut,vatandaşlara dedikodu işte diyorlar ki Deniz Mahallesindeki evler yıkılacak ve Özelleştirilen Derince Limanm dolgusunda kullanılacak.Bura da evleri yıkılacak vatandaş yeni evi karşılığı borçlandırılacak.Evlerini aldığımız vatandaşlar kura ile daire alacak gibi dedikodular dolaşıyor.Bunlara inanmayın ben işte buradayım hepsi uydurma. Ortada henüz somut bir şey yok.Önce benim önüme gelecek bende size gelip danışacağım ondan sonra çıkıp net bir şekilde konuşabiliriz. 


DUMLUPINAR DERESİNDEN MAKASBAŞINA KADAR 


Deniz Mahallesinde 40-50 yıllık binalar var.Devlet Kentsel dönüşüm projesi oluşturmuş,deprem olmadan önce bu tür projelerle sizin binalarını yeniliyor.Çevresi düzenlenmiş,yolları planlanmış,parkları olan yerler yapıyor kötümü bu.Ama bu sizlerin desteği ile olur.Bu projenin Dumlupınar deresi ile Makasbaşı deresi içinde kalan binaları yenilemesi düşünülüyor. 


PROJE YOKSA , NEDEN RUHSAT VERMİYORSUNUZ? 


Vatandaşlar madem ortada net bir proje yok o halde neden belediye bu bölgelerde yeni ruhsat vermiyor.Dumlupmar Mahallesinin dere bölümünde kalan bir çok bina yeni eski binaları yıkın ama yeni binaları neden yıkacaksınız sorusuna.Başkan Bulut ama yeni dediğiniz 4-5 yıllık binalar ama eğer bu proje olursa hepsi sıfır binalar olacak dedi.Proje net çıksm ortaya sonra sizlerle görüşeceğiz.Hem benim Babamında burada evi var bende babamı ikna edeceğim anlatacağım. 


SİZE RAMAZANDA BEDDUA ETTİK 


Toplantıda bulunan bazı bayan vatandaşlar Başkan Bulut'a bir itirafta bulunarak "Geçen yıl Ramazan ayında bu yıknn dedikodusu çıktığında hepimiz 30 gün boyunca gündüz oruç tuttuk dualarımız da evimizi yıkacaksınız diye size beddua ettik dediler.Başkan Bulut'ta ama ortada bir proje yok bir çalışma olmadığı için sizin beddualarınız bana gelmez dedi. 


HALK %70-80 İSTERSE PROJE OLUR 


Vatandaşlar siz proje yok,ortada bir şey yok diyorsunuz ama sizin geçen ay Ankara'ya giderek projeyi götürdüğünüzü söylüyorlar.Başkan Bulut,Ben bir aydır Ankara'ya gitmedim dedi. Vatandaşlar o zaman Belediyede başkan yardımcılarınız neden Ankara'ya projeyi götürdü diyorlar sorusuna ise.Ben Deniz Mahallesini değü Yenikent'in üstünde Arapçeşmede yapacağımız Kentsel dönüşümü götürmüş olabiliriz dedi.Vatandaşlar başkan biz bu projeyi istemezsek siz gene de gelip zorla burada yıkım yapacak mısınız sorunsuna ise.Halk eğer % 70-80 isterse tabi ki Kentsel dönüşüm olur.Bazı vatandaşlar bu rakam %51 değil mi neden % 70 diye diretiyorsunuz sorusuna ise halkın yoğun katılım göstermesi daha iyi olur dedi. 


VERMEZSEK ZORLA ALACAK MISINIZ 


Bir vatandaş biz gittik Deniz Mahallesinin Dumlupınar deresi bölümünden yeni bitmiş bir evi satm aldık.Evin tapusu var,imar ruhsatı var.Komşuluk bağımız iyi bunları görerek yeni bina aldık ben burada evin yıkımına karşı olsam ve tapumu vermesem zorla mı yıkacaksınız dedi. 

Başkan'da eğer halkın katılımı çoğunluk olarak olursa ben kamu menfaatlerini gözeterek orayı projeye katmak zorunda oluruz Bir vatandaş ise Deniz mahallesinde Belediyenin yeni Hamamı yapıldı,bir çok yeni binalar yapıldı bu israf değimli eski binaları yıkın ama yeni binaları neden bu projeye katıyorsunuz dedi.Başkan ise biz israftan kaçınırız,birde halkın canı ile israfı yan yana koyduğumuzda ben halkın canının daha büyük önemserim dedi. 


Derince Ekspress


Geri Dön