28 / 04 / 2024

Kocaeli Derince'ye 2. viyadük!

Kocaeli Derince'ye 2. viyadük!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Derince'ye ikinci bir viyadük inşa ediyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez ve Derince arasındaki alternatif yolda ikinci viyadüğün çalışmaları sürüyor. Ayak çalışmaları tamamlanan viyadüğün tabliyeleri yerleştiriliyor. Tabliyelerin konulmasının ardından dolgu ve üstyapı uygulamaları yapılacak. Kuzey-güney eksenli uzanan alternatif yolun iki yakası viyadük ile birbirine bağlanacak. İkinci viyadük iki kilometrelik ulaşım güzergahını yaklaşık 150 metreye indirmiş olacak.


Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Esentepe’de yapılan viyadük sayesinde kısalacak yol, güvenli ulaşım da sağlamış olacak.  Alternatif yol, Derince’nin Çınarlı Mahallesi’ni Esentepe’ye, Esentepe’yi Harmantarla’ya, Harmantarla’yı Yeni Kent’e, İbn-i Sina Mahallesi’ni 60 Evler’e ve Kirazlıyalı’ya bağlayacak.



1000 METRE YOL


Alternatif güzergahta ikincisi olarak planlanan viyadük, 20 metre genişlik ve 134 metre uzunluğa sahip olacak. Viyadük çalışması projesi kapsamında 1000 metre uzunluğunda yol da inşa edilecek.. Çalışmada ortaya çıkacak yol bölümüne 2 bin ton asfalt serilmiş olacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön