03 / 05 / 2024

Kocaeli Derince'ye 2 yeni okul yapılacak!

Kocaeli Derince'ye 2 yeni okul yapılacak!

Derince Belediyesi, D-100’ün hemen kenarında bulunan iki okulu; Derince A.L. ve Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nu Öğretmenler Mahallesi’nde yapılması planlanan kampus okula taşımaya hazırlanıyor.



İzmit’e yıkılan İzmit C Tipi Kapalı Cezaevi’nin yerine yapılması beklenen kampus okul projesinin ardından ikinci kampus okul projesi Derince Belediyesi’nden. Belediye, daha önce Belediye binası ve kent meydanı yapılması için ayrılan Öğretmenler Mahallesi’ndeki 25 dönüm araziye Derince Lisesi, Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nu taşıyacak. Bu okulların yanına aynı zamanda Fen Lisesi ve Ana Okulu da yapılacak.


YAZIŞMALAR BAŞLADI


Derince Belediyesi D-100 karayolunun hemen yanında olan Derince Anadolu Lisesi ve sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nun yoldan gelen gürültü ve okulun kent merkezinin içindeki trafikte kalması nedeniyle bu okullarda sağlıklı eğitim olmayacağını raporlarla ortaya koydu. Elde edilen raporların ardından Milli Eğitim Bakanlığına başvuran Derince Belediyesi okulların merkezden taşınarak gösterilecek bir alanda kampus okul projesi halinde yeniden planlanmasını istedi.


43 YILLIK LİSE


Yer olarak daha önce Derince Belediye hizmet binası yapılması kararı verilen ve ihalesi yapılan Öğretmeler Mahallesi’ndeki 25 dönüm araziye okul yapılması istendi. Okulların yapılması için şu anda tüm kurumlarla yazışmalar sürüyor. 1966 yılında yapılan ilkokul olarak kurulan ve 1972 yılında lise bölümü açılan Derince Anadolu Lisesi ve 2001 yılında eğitime başlayan Derince Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nun taşınması için teknik çalışmalar devam ediyor. 


2016 PROGRAMINA


Kurumlarla yazışmalar tamamlandıktan sonra protokol imzalanması çalışmaları başlayacak. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, kampus okulun inşaatının 2016 programına alınması için çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Yapılan çalışmada 17 derslikli olan Derince Anadolu Lisesi’nin yerine 25 derslikli lise, 29 derslikli olan Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nun yerine ise yine 25 derslikli bir okul yapılacak.


FEN LİSESİ DE VAR


Bunların yanından Derince’ye Fen Lisesi kazandıracak olan kampus projede 25 derslikli Fen Lisesi, 10 derslikli Anaokulu planlanıyor. Yapılan ön planlamada derslik sayısı 85 görünürken, bu sayının 100’e tamamlanabileceği belirtildi. Okulların yapılacağı 25 dönüm arazide aynı zamanda spor tesisleri, kültür alanları, seminer salonları, laboratuarlar da olacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön