06 / 05 / 2024

Kocaeli Körfez’e yeni liman mı geliyor?

Kocaeli Körfez’e yeni liman mı geliyor?

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Çayırova mevkiinde yeni bir limanın hazırlık aşamasında olduğunu duyurdu. Karaosmanoğlu’nun da projeye karşı olduğunu söyleyen Kuşkan, limanın kente zarar vereceğini söyledi.




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Kuşkan, il binasında basın açıklaması düzenledi. Yurt gündemindeki olayları değerlendirerek konuşmasına başlayan Kuşkan, Çayırova mevkiinde yapılması planlanan konteynır limanını gündeme getirdi. Çayırova ile Tuzla’nın kesiştiği noktada konteynır limanın plan aşamasında olduğunu ancak planın henüz resmiyete dökülmediğini açıklayan Yalçın Kuşkan, bu projenin kente geri dönülmesi zor zararlar vereceğini belirtti.



BAŞKAN DA KARŞI

Plan aşamasındaki limandan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da haberdar olduğunu ve plana karşı çıktığını söyleyen Kuşkan, “Tuzla ile Çayırova’nın kesiştiği yerde, Arçelik rampasının yanında büyük bir konteynır limanı yapılmak isteniyor. Buna Büyükşehir Belediye Başkanının da karşı çıktığı ancak gücünün yetmediği bilgisi de bizde var. Bu Körfez’in bitişini bitirmek demek. Böyle bir liman yapılırsa kenti, körfezi tamamen felç edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

LOJİSTİK MERKEZ

İl Başkanı Yalçın Kuşkan, limanın kurulması halinde kente vereceği zararı şöyle anlattı:

“Burası bir liman kenti olur. Liman kenti demek, bizlerin yaşamını zorlaşacağı kent demektir. Hoş olmayan liman kenti haline gelir. Trafiğimiz bunu kaldıracak vaziyette değildir. Cengiz Topel’in bir lojistik havalimanı haline getirileceği de iddialar arasında. Kentin sosyolojik yapısını değiştireceğini düşünürüz. Bu nedenle buna karşı çıkmak gereklidir. İzmit Körfez’ini hepten kaybetmemek adına bu olaya biran önce müdahil edilmelidir.”

 

BANLİYÖLERİ SORDU

Liman gündemi dışında konuşan Kuşkan, banliyö trenlerinin ne zaman hizmete gireceğini söyledi. Kuşkan, “Banliyö treni ne zaman çalışmaya başlayacak bunu ciddi şekilde merak ediyoruz. Bu kentimiz için önemli. Hızlı trenin de sabah ilk ve akşam saatlerinde kente uğramaması maalesef devam ediyor. Bu konuyu hiçbir kent yöneticisi gündeme getirmiyor” dedi. Diğer yandan Kuşkan, CHP Çayırova İlçe Kongresi’nin 18 Ekim Cumartesi günü saat 13:00’de Çayırova Kültür Merkezi’nde olacağını söyledi.


Manşet Kocaeli


Geri Dön