27 / 04 / 2024

Kocaeli Körfez'e Akademi Lise müjdesi!

Kocaeli Körfez'e Akademi Lise müjdesi!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Akademi Lise kervanına, Körfez şubesini ekleyecek.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, lise öğrencilerine yönelik olarak ücretsiz hizmet veren Akademi Lise kervanına, Körfez şubesini eklemeye hazırlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, halen Gebze, İzmit, Gölcük, Derince Karamürsel, Kartepe ve Kandıra’da hizmet veren Akademi Lise şubelerine önümüzdeki dönemde Körfez de dâhil olacak. Körfez Akademi Lise, Güney Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi No 5’de yer alan binada hizmet verecek.

AKADEMİ LİSEYE İLGİ ÇOK YOĞUN


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlerin hem lise derslerinde hem de üniversiteye hazırlıklarında önemli rol oynayan Akademi Lise projesi büyük ilgi gördü. Gençlerin vakitlerini faydalı aktivitelerle geçirmelerini sağlamak, böylece hem eğitim yönünden hem de sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlayan Akademi Lise’nin ücretsiz olması ve üniversite sınavlarında ortaya koyduğu başarı grafiği de bu ilgiyi arttırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi artan ilgi karşısında Akademi Lise’yi Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaymaya başladı. Son olarak Akademi Lisesi’nin Körfez şubesi için kolları sıvayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Güney Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde bulunan ve Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nin karşısında bulunan binada tadilat çalışmalarına başladı.


KAT TADİLATLARI DEVAM EDİYOR


Körfezli gençlerin yararlanacağı ve gelişimine katkı sağlayacağı Körfez Akademi Lisesi, asma kat, 1 ve 2’nci kat ile terastan meydana gelecek. Selçuklu motifleriyle işlenen binada dış cephe tamamlanırken bulunduğu caddeye de ayrı bir hava kattı. Gençlere ücretsiz hizmet verecek yapının ayrıca kat tadilatları da başladı. En alt katı Bilgievi olacak olan binanın, ıslak hacimlerde kaba sıva imalatı sürüyor. Teras katta ve 2’nci katta alçıpan bölme duvar işlerine başlayan ekipler, klima dış ünitelerine bağlanan bakır boru imalatını da tamamladı. 

2800 METREKARELİK KAPALI ALAN


Körfez Akademi Lise, Adnan Kahveci Caddesi’nde hizmet verecek. 2800 metrekarelik kapalı alanda hayata geçirilen binada eğitim verecek olan Akademi Lise içinde 13 derslik yer alacak. Bunun yanı sıra bina içinde çok amaçlı salon, kulüp sınıfı, kütüphane, pinpon odası, bilgisayar sınıfı, sanat atölyesi de hizmet verecek.


 


Geri Dön