29 / 04 / 2024

Kocaeli Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne yeni okul!

Kocaeli Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne yeni okul!

Kocaeli Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne yeni okul yapılıyor. 4 kattan oluşacak Villam İlköğretim Okulu 4 Mart 2018'de teslim edilecek.



Kocaeli Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne taşınacak olan Fürsan İlköğretim Okulu'nun yeni ismi Villam İlköğretim Okulu olacak Gazetemize bilgi veren yetkililer, "Okulun yapımına 26 Aralık 2016'da başladık. Eğer bir aksilik olmazsa 4 Mart 2018 tarihinde teslim edeceğiz. Bin 700 metrekare alana yatığımız okul bodrum kattı, zemin kat ve 2 kat toplam olarak 4 kattan oluşacak. Yaklaşık 720 öğrenci ve 24 derslikten oluşacak okulun içerisinde modern basketbol sahası, konferans ve kattın bulunacak" dedi. 


DEPREME DAYANIKLI

Yapılacak okulun ayrıca depreme dayanıklı olacağına değinen yetkililer "Okulun zemininde 492 adet 60 cm çapında 12 metre boyunda dev beton kazıklar çakılmıştır. Bu kazıklar deprem esnasında oluşan zemin sıvılaşması dediğimiz olayı engelleyecek yani binanın aşağı doğru çekilmesini engelleyecek. Kazıklar için toplam 750 ton beton kullanıldı. Sadece zemin bölümünde bu kadar efor sarf ettiğimiz okulumuzun zamanında yetişmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. 


KIR: ÇOK MUTLUYUZ

Fürsan İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılmasını çok önceden beri istediklerini belirten Dumlupınar Mahallesi muhtarı İbrahim Kır, "Burası tek mahallede olmadan önce yeni okul yapılması fikrini savunuyordum. Şuan ki inşaatı görünce mutlu oluyorum projenin takipçisi olacağız." dedi.



Kartepe Gazetesi


Geri Dön