28 / 04 / 2024

Kocaeli Orhangazi Anadolu Lisesi Spor Salonu’nun temeli atıldı!

Kocaeli Orhangazi Anadolu Lisesi Spor Salonu’nun temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Anadolu Lisesi Spor Salonu’nun temelini attı.



Kenti spor tesisleriyle donatmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir, sporcu bir gençliğin yetişmesi için okullarda spor salonlarına önem veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, spor salonları kentin pek çok yerinde yerini alırken yeni tesislerin yapımı için de projeler de inşa ediliyor. Bu kapsamda Körfez ilçesine değer katacak olan kapalı spor salonu için Orhangazi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde temel atma töreni yapıldı. Törende açıklamalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Öğrencilerimiz, mahallelimiz ve spor kulüplerimizin kullanacağı kapalı spor salonumuz fabrika gibi 24 saat çalışacak” dedi.

YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER


Törene Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter İlhan Bayram, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Körfez Kaymakamı Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, büyükşehir yetkilileri, protokol, vatandaşlar ve öğrenciler katılım gösterdi.

SPORA 45 MİLYONLUK YATIRIM


Açılış töreninde açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Sporun başkenti Körfez dedik. Körfez’de spor adına birçok projelere imza atıyoruz. Körfez’de spor adına yapılan projelerin maliyeti 45 milyon TL’yi aştı. Sporun başkenti Körfez sloganı bu projeler ile tamamlanacak. 5 bin çocuğumuz ücretsiz spor okullarımızdan yararlanıyor. Bu güzel yatırımı ilçemize kazandırmalarından dolayı Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

AVRUPA STANDARTLARI ÜZERİNDE


Bin 100 metre kare taban alan üzerine inşa edilecek kapalı spor salonu toplam 1600 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak. Zemin katta basketbol sahası ve ortak kullanımlı voleybol sahası yer alıyor. 220 kişilik tribün, soyunma odaları, büfe, görevli odaları, antrenör odası, hakem odası ve teknik ihtiyaç odaları bulunuyor. Birinci katta toplam 360 metrekare büyüklüğünde 3 adet salon yer alıyor. .


Geri Dön