11 / 05 / 2024

Kocaeli Ormanya'nın ikinci otoparkı hizmete girdi!

Kocaeli Ormanya'nın ikinci otoparkı hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadeleyi sürdürürken, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Ormanya’da ikinci otopark çalışmalarının yapımı tamamlandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadeleye devam ederken kent genelinde çalışmalarını hayata geçiriyor. Bu kapsamda Avrupa’nın en önemli doğal yaşam parkı Ormanya’da ikinci otopark çalışmalarının yapımı bitti.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi, Ormanya’ya gelen vatandaşların park sorunu yaşamaması amacıyla ikinci bir otopark yapıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalar ile ikinci otoparkta asfalt serimi, kaldırım ve parke işleri, ağaçlandırma ve yeşil alan düzenlemeleri yapıldı. 

2 BİN 850 METRE KALDIRIM İMALATI

Ormanya 2. etap otoparkında kazı ve dolgu çalışmalarının ardından asfalt öncesi düz bir zemin için 2 bin 800 ton PMT serimi gerçekleşti. Toplamda 203 araç kapasiteli olacak olan otopark, 8 bin 900 metrekare alan üzerinde yapıldı. İkinci otopark alanına bin 600 ton asfalt işlemi hazırlandı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri 2 bin 850 metre kaldırım ve bin 750 metrekare parke kaplama yapım çalışmalarını tamamladı. Ayrıca İkinci otoparktaki, yağmur yağışı sonrası su birikintilerinin oluşmaması amacıyla 470 metre yağmursuyu hattı imalatı ve elektrik alt yapı çalışmaları tamamlanmıştı.

ORMANYA’DA OTOPARK KAPASİTESİ 570’E ÇIKTI

İkinci otoparkın tamamlanmasının ardından Ormanya’nın, otopark kapasitesi 570 araca çıktı.


Geri Dön