28 / 04 / 2024

Altınçim Parkı hizmete girdi!

Altınçim Parkı hizmete girdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mevcut parkların yenilenmesi ve vatandaşın daha iyi şekilde kullanımına gelmesi için birçok yenilikleri yapmaya devam ediyor. Altınçim Parkı yenilenen yüzü ile hizmete girdi...



    

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bunlardan birisi olan Kavaklık semtindeki Altınçim Parkı yenilenen yüzü ile Gazianteplilere hizmet etmeye devam ediyor.


Fen İşleri’ne bağlı Peyzaj Etüd Proje Şube Müdürlüğü tarafından Altınçim Parkı’nda gerçekleştirilen çalışma ile Gaziantep halkının faydalanabileceği yepyeni bir mekânın kazandırılmasında çalışmalar tamamlandı.

 

Kavaklık bölgesinde yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerinde Kentsel ve Sanatsal Tasarım anlayışında yapılan  ‘Altınçim Parkı’ alanında 2 meydan, 1 kafeterya, çocukların eğlenceli zaman geçirebilecekleri 1 çocuk oyun alanı, 3 büfe, 1 tuvalet, 1 fil heykel grubu, metal oturma duvarı, ahşap kaplamalı metal oturma ve 20 ağaç altı oturma grubu bulunuyor.

 

Ayrıca alanda ziyaretçilerine görsel şölen oluşturacak 21 kare aydınlatma, 1 metal ışıklı heykel, 9 dairesel aydınlatma ve 14 dairesel metal rölyefli ışıklıklar yer alıyor.

 

Başta kent mobilyaları olmak üzere tüm sert ve yumuşak peyzaj elamanlarının sanatsal tasarım niteliği taşıdığı park, kentsel ve sanatsal tasarım anlayışı ile benzer projelere örnek teşkil ediyor. Altınçim Parkı yeni yüzü ile kentin fiziksel mekân kalitesini arttıran ve katma değer katan projeler arasında yer alıyor.

 

ALLEBEN DERESİNDE KAYIKLAR YÜZMEYE BAŞLADI

 

Bu park çalışması ile birlikte vatandaşların içinde sandal keyfi yapabilecekleri yaklaşık 5 bin metrekare taban alanı olan 800 metre uzunluğunda biyolojik gölet ve dere çalışması da yapıldı. Oluşturulan gölede kayıklar konuldu.İnsanlar kayık turu ile keyifli zaman geçirirken aynı zamanda bir deniz havasını yaşayabiliyor. Hiç bir kimyasal madde kullanmadan her zaman temiz ve berrak, içme suyu kalitesinde suya sahip olan gölet ve derede kullanılan su için Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir sistem kuruldu.

 

SPOR ALANLARI DA YENİLENDİ

 

Bütün insanların sağlıklı yaşamaları için spor en çok ihtiyaç duyulan araçlardan birisi olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Spor bedeni ilgilendirdiği kadar insan ruhunu da ilgilendirmekte. Spor insanlardaki sorunların ilacı. Spor yapan yetişkinler ve çocuklar günlük hayatta daha başarılı olurlar. Egzersiz ve spor yapmak hem sağlıklı yaşamak hem de hastalıklara karşı vücut savunmasını sağlaması açısından çok önemli.” bilgilerini verdi.


Bu bağlamda her sabah yaşlı, genç birçok kesimden insanların erken saatlerde yürüyüş ve spor yapmak için Kavaklık Parkı’na geldiğini ifade eden Güzelbey, “Vatandaşlarımızın spor yaptıkları ve en çok kullandıkları 2 bin metrelik koşu parkurunda daha zevkli spor yapmaları için zemine 3 bin 810 metre drenaj boruları döşendik. Koşu parkuru bordürleri, kiremit irmikleri ve km taşları yenilendi. Yeşil alanın sulama tesisatı yenilenerek, şebeke suyundan ayrılıp, kuyu suyu ile otomatik sulama tesisatı çekildi. Şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanırken ciddi anlamda su tasarrufu da sağlandı.” diye konuştu.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön