27 / 04 / 2024

Kocaeli Sağlıkkent kura çekilişi yarın!

Kocaeli Sağlıkkent kura çekilişi yarın!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Sağlıkkent konutları kurası için geri sayım başladı. Sağlık çalışanlarına yönelik inşa edilen projenin kurası yarın çekilecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarının istekleri doğrultusunda Kocaeli'nde görevde olan sağlık personeli için SağlıkKent Konutları projesini hayata geçiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Projede 27 Ekim Çarşamba günü(yarın) kura heyecanı yaşanacak. İnşa edilecek 502 konut için 782 geçerli başvurunun yer aldığı SağlıkKent Konutları için Antikkapı’da saat 13.00’te noter huzurunda kura çekilişi gerçekleşecek. 

Kura heyecanı başladı 

Pandemide sağlık kuruluşlarına tıbbı cihaz, araç, ekipman, konaklama, medikal ve personel desteği veren Büyükşehir, şimdi de sağlık çalışanlarından gelen konut isteklerine karşılık veriyor. Bu talebe yanıt veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli'nde görev yapan kamu ve özel sektördeki sağlık personelinin faydalanması için Kent Konut tarafından konut inşa edeceği ni dile getirdi. Gerçekleşen tanıtımda paylaşılan konut projesi kamuoyunda çok beğenilmiş ve 1-15 Ekim tarihleri arasında başvurular alınmıştı. Yapılacak 502 daire için kentte kamu ve özel sektördeki sağlık kuruluşlarından yapılan başvurulardan 782 sağlık çalışanının başvurusu geçerli oldu. 

Kocaeli Sağlıkkent kura çekilişi yarın!

Özel sektörden 112 kişi 

Kent Konut’un Kocaeli'nde sağlık çalışanları için hayata geçireceği SağlıkKent Konutları’ndan kamu personelinin yanı sıra gerekli şartları karşılayan özel sektördeki sağlık çalışanları da faydalandı. A tipi dairelere başvuran engelli vatandaşlar hariç, başvuruların önemli bir bölümü özel hastane ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan personelden meydana geldi. 27 Ekim’de gerçekleşecek kura çekilişine katılacak olan geçerli başvuru sahiplerinden 112’si halen özel sektördeki sağlık çalışanlarından meydana geliyor. 

Kocaeli Sağlıkkent kura çekilişi yarın!

Fiyatlar 255 bin TL'den başlıyor 

Proje içerisinde fiyatlar 255 bin lira ile 528 bin lira arasında değişiyor. Daire alacak sağlık çalışanları yüzde 20 peşin ödeme yaptıktan sonra 60 ay yüzde 0,79, 120 ay 1,06 kar payı oranında konut kredisi kullanabilecek.

Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim 

Büyükşehir tarafından 18 ayda teslim edilmesi hedeflenen konutlar için Başkan Tahir Büyükakın’ın talimatı ile konutları peşin alanlara yüzde 5 indirim imkanı sunacak. Projenin ihalesi da Kent Konut tarafından 23 Kasım Salı günü saat 11.00’de gerçekleşecek.

Kocaeli Kartepe Sağlıkkent konutları ihalesi 23 Kasım'da!


Geri Dön