25 / 11 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin ÇED toplantısı yapıldı!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin ÇED toplantısı yapıldı!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin ÇED toplantısı bugün Tavşantepe Mahalle Konağı’nda yapıldı. Bin 180 yataklı şekilde inşa edilecek projenin inşaat dönemi 3 yıl sürecek.




Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü ve Yardımcı Teknik Tesisleri Projesi ile ilgili ÇED toplantısı yapıldı. Bin 180 yataklı birçok komleksi içerisinde barındıracak olan projeyle ilgili yetkililere sorular sordu.


Sağlık Bakanlığı, Kamu Özel Ortaklığı Yatırım Finansman Modeli ile gerçekleştirilmesi planlanan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü ve Yardımcı Teknik Tesisleri Projesi ile ilgili ÇED toplantısı İzmit Tavşantepe Mahalle Konağı’nda yapıldı. ÇED Toplantısı’na; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Güneş Ekşi, Mühendisler; Aslıhan Yiğit, Osman Demircan, Golder Associates firmasında görevli Çevre Mühendisi Özlem Altındal ve Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe, mahalle sakinleri katıldı. Proje ile ilgili sunumu projenin çevresel etki değerlendirme danışmanı Golder Associates firmasında görevli Çevre Mühendisi Özlem Altındal yaptı.

 

YETKİ GOLDER ASSOCİATES’TE


Projenin ihale süreci hakkında bilgi veren Altındal, “İzmit, Gündoğdu Mahallesi, Cephanelik Alanı’nda yapımı devam eden ve toplam bin 180 yatak kapasitesi bulunan proje ile ilgili ÇED sunumu yapan Altındal, “Proje, 2013 yılında ihaleye çıktı. İhaleye 9 firma katıldı. İhale sonucuna göre Entegre Sağlık Kampüsü yapım işi için Kocaeli Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A. Ş görevlendirilmiştir. Golder Associates Firması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkili Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında ÇED raporu hazırlama konusunda yetkili firmadır” dedi.

 

PROJENİN YERİ


Projenin yeri hakkında bilgi veren Altındal, “Projemiz İzmit İlçesinde Tavşantepe, Bekirdere, Topçular, Gündoğdu, Yeşilova, Malta Mahallesi'ni çevreleyen alanda yer almaktadır. Söz konusu arazi hazine mülkiyetinde olup Sağlık Bakanlığı'nca ihale sürecinden sonra yatırımcı firmaya 25 yıllığına devredilmiştir. ÇED alanı 35 hektarlık oldukça büyük bir alan. Projemizin; 494 yataklı genel hastane, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı kardiyovasküler hastane, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli hastane olmak üzere toplam bin 180 yatak kapasitesi bulunuyor. İnşaat dönemi 3 yıl sürecek. İşletme dönemi 25 yıl sürecek. İşletme dönemi sonrasında bina Sağlık Bakanlığı’na devredilecek” dedi.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI


İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Altındal, “ÇED Muafiyet Yasası'na istinaden projemizde inşaat çalışmaları başlamış bulunmakta. 2015 yılında yürütülen çevresel ve sosyal etki değerlendirme (ÇED) çalışmaları kapsamında birçok fiziksel yani hava ve su parametreleri izlendi. Mevcut durum değerlendirmesi yapıldı. Halk genelinde anketler yapıldı. İzleme çalışmaları devam etmekte. Çalışmaların 2015 te başlamasının sebebi bu alanda kurucu olmadan önce ne durumundaydın proje işletme aşamasındayken ne durumdayız bunları kıyaslayacağız” dedi.

 

SORUNLAR GİDERİLECEK


Sunumun ardından mahalle sakinlerinin görüş ve önerileri alındı. Mahalle sakinleri, “Hafriyat taşıyan kamyonlar Gündoğdu’dan yukarı çıkan Yeşilova Mahallesi, Adnan Kahvesi Caddesi’ni bariyerlerle kapatmışlar. Buradan geçiş yapıyorlar. Oraya yeni asfalt atıldı. İnsanlar toza boğuluyor” şeklinde konuşarak sorunlarını dile getirdi. Sunumu yapan Altındal bu sorunun giderileceğini söyledi. Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe ise ÇED neden şimdi yapılıyor?" diye sordu. Mahalle muhtarına cevap veren Altındal, “2014 ÇED Yönetmeliğine göre hastaneler muaf tutuluyor. Ancak gönüllülük prensibine dayanarak ÇED süreci başlatıldı” dedi.



Bizim Yaka


Geri Dön