28 / 04 / 2024

Kocaeli Stadyumu’nda son durum!

Kocaeli Stadyumu’nda son durum!

İnşaatı devam eden ve stadyum tamamlandığında kentimizin simgesi pişmaniyeye benzeyecek Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar sürüyor. Son olarak stadyumun çatı bölgesindeki çalışmalar hızlandırıldı




Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm inşaat tamamlandığında pişmaniyeye benzeyecek stadyum için Alikahya bölgesinde çalışmalar devam ediyor. 89 bin metrekare alan üzerine yapılan stadyumun 33 bin kişilik olacağı ve bin 700 araçlık otopark alanı da yapılacak Ayrıca 8 katlı yapılan stadyumun 9.5 büyüklüğünde depreme dayanıklı olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ağustos ayına kadar tamamlanmasını istediği stadyumda çalışmalar devam ediyor.

 

PİŞMANİYEYE BENZEYECEK


Ülkemizde son beş yıl içerisinde yapılan stadyumlar, bölgelerin yöresel figürlerini yansıtıyor. Bursa ve Konya gibi şehirlerde bu kriterler dikkate alınarak stadyum inşaatları gerçekleştirildi. Kentimizde yapılan stadyumunda dış kaplaması pişmaniyeye benzetecek. İzmit’in ulusal ve uluslararası alanda bir markası haline gelen pişmaniye, Kocaeli Stadyumu’nun görünümüne ihtişam katacak.



ÇELİK ÇATI YÜKSELDİ


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ’nin birlikte yürüttüğü çalışmayla yapılacak 33 bin kişilik stadyum inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Şu an itibarı ile stadyumu çevreleyen çelik çatının inşaatı bitmek üzere. Toplamda 89 bin metrekare alana sahip olan stadyumun 40 bin metrekaresinde inşaat çalışmaları sürüyor. Stadyum tamamlandığında çevresinde yaklaşık 10 bine yakın ağaç olacak. Bu özelliğiyle de ülkemizdeki en yeşil stadyumlardan biri, bizim stadyumumuz olacak.



FİFA STANDARTLARI


Deprem kuşağı bölgesinde bulunan kentimizde yapılan stadyumun bir özelliği de depreme dayanaklı olması olacak. Kocaeli’deki en sağlam zeminlerden biri Alikahya bölgesindeki stadyumun alanı olduğu için bu noktada stat yapımına karar verildi. Stadyum yaklaşık 9,5 şiddetli depreme karşı dayanıklı olacak. 8 kattan oluşacak stadyumun 5 katı zemin katın üzerinde olacak. 33 bin kişilik kapasitesi ve 50 locası ile stadyum FİFA standartlarına uygun şekilde yapılıyor. Öte yandan inşaat alanı içinde bin 700 araçlık kapalı otopark bulunuyor.



Manşet Kocaeli



Geri Dön