28 / 04 / 2024

Kocaeli Tavşancıl’a atıksu arıtma tesisi yapıldı!

Kocaeli Tavşancıl’a atıksu arıtma tesisi yapıldı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl bölgesinin atıksularını arıtmak için modüler atıksu arıtma tesisi inşa etti....





İlçenin tarihi ve sayfiye bölgesi olan Tavşancıl’ın mevcut altyapısı ekonomik ömrünü tamamlaması ve artan nüfus ile birlikte yetersiz kalıyordu. İSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl 4 milyon 800 bin TL yatırım ile Tavşancıl’da yaklaşık 36 km uzunluğunda içmesuyu ile kanalizasyon hatları inşa etti. Tamamlanan çalışmalar ile cazibe merkezi olan Tavşancıl’da uzun yıllar altyapı problemi yaşamayacak.


Kurum, bölgenin atıksularının arıtılması için de Türkiye’ye örnek olarak projelendirerek köylerde uyguladığı modüler biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa etti. 10.000 kişi/gün kapasiteli olarak projelendirilen İSU TİP-1000 Biyolojik Atıksu Arıtıma Tesisi, Tavşancıl Jandarma Komutanlığı’nın altındaki vadide ve Pamuk deresi kenarında yapıldı. Betonarme inşaatı ile metal aksam montajlarının tamamlandığı arıtma tesisi ile birlikte Pamuk deresinin D-100 karayoluna kadar olan 130 metre uzunluğundaki kısmının da betonarme ıslahı gerçekleştirildi.


1 milyon 100 bin TL’ye mal olan tesisin işletmeye alınması için çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak çalışmalar ile birlikte bölge atıksu arıtma tesisine kavuşacak. İSU Genel Müdürlüğü, aynı zamanda İzmit Körfezinin atıksulardan arındırılmasının son halkalarından birisini daha tamamlanmış olacak.


Kocaeli Belediyesi



Geri Dön