29 / 04 / 2024

Kocaeli tramvay hattında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Kocaeli tramvay hattında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz Ağustos ayında hizmete sunduğu Akçaray tramvay hattında 2. etabın inşaatı başlıyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017'nin Ağustos ayında hizmetine sunulan Akçaray tramvay hattının 2.2 kilometrelik 2. etabına başlanıyor. Emre Ray Enerji İnşaat tarafından uygulanacak hattın yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, hat için çalışmalar yakında başlayacak. Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyoluna kadar uzanacak olan Akçaray Tramvay hattı projesinin 2. etabıyla İzmit Okullar Bölgesinden çarşıyla ulaşım kolaylaşacak. Böylece okullar bölgesinde eğitim gören öğrenciler de çarşıya daha kısa sürede ulaşacak.

22 KİLOMETRE TRAMVAY HATTI

Akçaray Tramvay hattı 2. Etapla 4 yeni istasyon daha yapılacak. 2.2 kilometre uzunluğundaki 2. Etap istasyonları Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 kilometrelik mevcut tramvay hattına 5 kilometrelik 2. Etap tramvay hattının eklenmesiyle kentteki tramvay hattı uzunluğu da 22 kilometreye çıkartılmış olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mevcut tramvay hattında çalışan 12 araçların yanı sıra 2. Etap Tramvay hattı projesiyle 6 yeni tramvay aracını daha hizmete sokmayı planlanıyor. Böylece 12 tramvay araca ilave olarak 6 yeni tramvay aracı eklenmesiyle toplam 18 tramvay aracı hizmette olacak.

 

 


Geri Dön