28 / 04 / 2024

Ordu Kazancılar Caddesi'nde ikinci etap çalışmaları başlıyor!

Ordu Kazancılar Caddesi'nde ikinci etap çalışmaları başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesi Kazancılar Caddesi’nde bulunan tarihi bakırcılar arastasında yapacağı ikinci etap sokak iyileştirme çalışmalarında ikinci etap çalışmaları başlıyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesi Kazancılar Caddesi’nde bulunan tarihi bakırcılar arastasında yapacağı ikinci etap sokak iyileştirme çalışması için hazırladığı proje onaylandı.

 

Ordu’nun tarihi ve kültürel miraslarının gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve civarının geçmişte önemli alışveriş merkezlerinden olan ve hâlen otantik eşyaların satıldığı dükkânların bulunduğu bakırcılar arastasında ikinci etap sokak iyileştirme çalışması gerçekleştirecek.

 

İKİNCİ ETAP PROJESİ ONAYLANDI

 

Tarihi ve turistik potansiyeli olan bakırcılar arastasında daha önce 11 binanın dış cephesinde ve sokakta iyileştirme çalışması yapan Büyükşehirin caddede uygulamak üzere hazırladığı ikinci proje, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Kısa zamanda ihale edilecek projenin yapım çalışmalarına da başlanacak.

 

ESKİ ÜNYE EVLERİ GİBİ OLACAK

 

Proje kapsamında caddede belirlenen binaların dış cephesi iyileştirilecek. Binaların eski Ünye evlerine ait mimariye uygun hâle getirilmesi için mantolama, sıva ve boya işleri yapılarak pencerelere ahşap söve takılacak. Dükkân katlarında ise ahşap kaplama ve özel taşlarla dekoratif sıvama yapılacak.

 

SOKAK İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI, CADDEDEKİ İŞ YERİ SAYISINI ARTIRDI

 

Geçen yıl yapılan sokak iyileştirme çalışmalarının ardından tarihi dokuya kavuşan caddedeki bakırcılar arastasında bakır ve hediyelik eşya satan yeni dükkânların açıldığını ifade eden vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı birinci etap iyileştirme çalışmasından sonra tarihi bir dokuya kavuşan caddemizde bakır ve hediyelik eşya satışı yapan yeni dükkânlar da açıldı. Yapılacak ikinci etap sokak iyileştirme çalışmasının ardından daha fazla tarihi bir kimliğe bürünecek caddemizin üzerindeki hareketlilik de artacak diye düşünüyoruz” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön