15 / 05 / 2024

Ordu Kazancılar Caddesi ikinci etap

Ordu Kazancılar Caddesi ikinci etap

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesi Kazancılar Caddesi’nde bulunan tarihi bakırcılar arastasında yapacağı ikinci etap sokak iyileştirme çalışmalarında ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Ordu'da arsa satışları hareketlendi!

Konut satışlarının son günlerde düşüşe geçtiği Ordu'da arsa satışları artışa geçti. 

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2018'de Altınordu kıyılarında inşa edilen gökdelenlerin yıkıldığını açıkladı. 

Ordu'da riskli yapılar 3 ay içerisinde yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu genelinde bulunan riski yapıların yıkımlarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Kayseri Kazancılar Çarşısı yenilenecek!

Melikgazi Belediyesi, Kazancılar Çarşısı'nı yeni bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başlayacak.

TOKİ Ordu Aybastı kura sonuçları 06.07.2020 isim listesi!

TOKİ Ordu Aybastı kura sonuçları 06.07.2020 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Ordu Aybastı kura sonuçları 06.07.2020 isim listesi ve TOKİ Aybastı kura sonucu 6 Temmuz sorgulama...

TOKİ Ordu Gölköy kura sonuçları 6 Temmuz 2020!

TOKİ Ordu Gölköy kura sonuçları 6 Temmuz 2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Ordu Gölköy kura sonuçları 6 Temmuz 2020 ve TOKİ Ordu Gölköy kura sonucu listesi.

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

TOKİ Ordu Gürgentepe kura sonuçları 05.05.2020!

TOKİ Ordu Gürgentepe kura sonuçları 05.05.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Ordu Gürgentepe kura sonuçları 05.05.2020 ve Gürgentepe TOKİ kura sonucu...

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor!

Ordu'nun "misafir odası" olarak tanımlanan önemli turistik alanlarından Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor.

Ordu Kazancılar Caddesi ikinci etap Haberi

Ordu Kazancılar Caddesi ikinci etap


Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesi Kazancılar Caddesi’nde bulunan tarihi bakırcılar arastasında yapacağı ikinci etap sokak iyileştirme çalışması için hazırladığı proje onaylandı.

Ordu’nun tarihi ve kültürel miraslarının gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ünye ve civarının geçmişte önemli alışveriş merkezlerinden olan ve hâlen otantik eşyaların satıldığı dükkânların bulunduğu bakırcılar arastasında ikinci etap sokak iyileştirme çalışması gerçekleştirecek.

İKİNCİ ETAP PROJESİ ONAYLANDI

Tarihi ve turistik potansiyeli olan bakırcılar arastasında daha önce 11 binanın dış cephesinde ve sokakta iyileştirme çalışması yapan Büyükşehirin caddede uygulamak üzere hazırladığı ikinci proje, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Kısa zamanda ihale edilecek projenin yapım çalışmalarına da başlanacak.

ESKİ ÜNYE EVLERİ GİBİ OLACAK

Proje kapsamında caddede belirlenen binaların dış cephesi iyileştirilecek. Binaların eski Ünye evlerine ait mimariye uygun hâle getirilmesi...