27 / 04 / 2024

Kocaeli Valilik Kompleksi ay sonunda tamamlanıyor!

Kocaeli Valilik Kompleksi ay sonunda tamamlanıyor!

Kocaeli Valiliği pek yakında yeni ve modern hizmet binalarına kavuşuyor. Körfez Mahallesi D-100 karayolu kenarında, eski Köy Hizmetleri Müdürlüğünden kalan arsada yapımına başlanan yeni valilik kompleksi, bu ayın sonunda tamamlanıyor.




Kocaeli Valiliği, yaklaşık 35 yıldır, bugünün koşullarına artık yanıt vermekte çok yetersiz olan, köhne sayılabilecek üç katlı bir binada hizmet veriyor. Türkiye’nin en çok vergi veren, en zengin kenti olarak gösterilen Kocaeli’ye de doğrusu böyle bir valilik binası artık hiç yakışmıyor. Kocaeli Valiliği pek yakında yeni ve modern hizmet binalarına kavuşuyor. Körfez Mahallesi D-100 karayolu kenarında, eski Köy Hizmetleri Müdürlüğünden kalan arsada yapımına başlanan yeni valilik kompleksi, herhangi bir aksama olmadığı takdirde bu ayın sonunda tamamlanıyor.


ZAMANINDA TAMAMLANIYOR

Kocaeli Valilik Kompleksi’nin 2012 yılının nisan ayında temeli atılmıştı. Projesini Serimer Mimarlık’ın çizdiği, inşaatını Ekcan İnşaat firmasının üstlendiği valilik kompleksinin 750 günde, yani iki yılda tamamlanması öngörülüyordu. İnşaat çalışmalarında aksama yaşanmadı, tesis öngörülen süre içinde tamamlanma aşamasına geldi.


Toplam 38 bin 194 metrekarelik alanda inşa edilen Kocaeli Valiliği Hizmet Binası, İl Müdürlükleri Hizmet Binası ve kapalı otopark olmak üzere 3 ayrı yerleşkeden oluşan bir kompleks olarak tasarlanan tesisin maliyeti 48 milyon 325 bin TL olarak hesaplanmıştı. Kompleksin teslim tarihi 29 Kasım 2014 olarak belirlenmişti. İnşaatın bu ayın sonuna kadar bina ve çevre düzenlemesi bitirilip teslim edilmesi, iç tefrişatının daha sonra yapılması planlanıyor.


EN İYİ MALZEME KULLANILDI

Valilik Kompleksinde ortak kullanım alanları tamamen granit kaplandı. Bodrum artı 4 katlı binalarda her katta üç adet bay, bayan ve engelli tuvaletleri yer alıyor. Beş yıldızlı otel konseptinde planlanan valilik kompleksi tamamlandığını ana kapı(protokol girişi) dışında valilik personeli ve vatandaşların giriş çıkışları için iki ayrı kapı ve bu kapılarda özel güvenlik sistemi bulunacak. Valinin makam odası ise ayrı bir ihtişamda tasarlandı. Komplekste 500 araçlık kapalı, 300 araçlık da açık otopark yer alacak. 



Özgür Kocaeli




Geri Dön