30 / 04 / 2024

Kocaeli, yatırımcıların cazibe merkezi oldu!

Kocaeli, yatırımcıların cazibe merkezi oldu!

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.



Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Kocaeli, ülkemizin en küçük yüzölçümüne sahip illerinden biri olmasına rağmen, ekonomik faaliyetlerde sürekli ilk sıralarda yer alan bir şehrimizdir. Birçok ekonomik gösterge bu gerçeği doğrulamaktadır. Bugün itibariyle Odamıza kayıtlı firma sayısı yaklaşık 2500’ün üzerinde olup bu işletmelerimizin 274’ü yabancı sermayeli ve 80’i Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde yer almaktadır.


YÜKSEK HIZLI TREN

2010 yılından bu yana sık sık dile getirdiğimiz, bölgemizden geçen (İstanbul-Ankara) yüksek hızlı tren hattı için 3’üncü hat talebimiz sadece yük taşımacılığı için kabul edilmişti. Ulaştırma Bakanlığımızın katkıları ile üçüncü demiryolu hattı planlara dahil edilmişti. Son edindiğimiz bilgilere göre, proje kapsamında; güzergâh tespiti ve jeolojik etütler tamamlanmış olup üstyapı projeleri hazırlanma aşamasında olduğunu, bunun da önümüzdeki aylarda tamamlanacağını biliyoruz. Artık ihale safhasına bir an önce geçilmesini talep ediyoruz.


YALOVA-İZMİT OTOYOLU PROJESİ

Hükümet programında yer alan Yalova-İzmit Otoyolu Projesinin de 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Biz bu projenin hızlandırılarak, 2017’de ihale edilmesini talep ediyoruz. Çünkü İzmit-Osman Gazi Köprüsü arası 46 km ve 26 trafik ışığı var. Şehirlerarası yol şehir içi minibüs yoluna dönmüş durumdadır. D130 karayolu mevcut trafiği taşıyamamaktadır. Bunlara ek olarak, Köseköy-Gölcük-Gemlik istikametinde bir demiryolu hattının planlanması gerektiğini düşünüyoruz. Yalova yoluna paralel bu demiryolu hattı, yük trafiğini büyük ölçüde giderecektir. Buradaki liman tesislerin efektif bir demiryolu bağlantısı bulunmamaktadır. Bu demiryoluna FORD ve KOSBAŞ’ın da bağlanmasını talep ediyoruz.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön