28 / 04 / 2024

Kocaeli yeni hal binası 29 Eylül'de açılacak!

Kocaeli yeni hal binası 29 Eylül'de açılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni hal binasında esnaflar 29 Eylül’de hizmet vermeye başlayacak. Esnafların sözleşmeleri yenilenirken, alanda yapılacak son çalışmalar da hızlandırıldı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni hal binasında sona gelindi. Mevcut hal binasındaki esnaflarla sözleşmelerin yenilendiği ve 29 Eylül’de taşınma işlemlerinin tamamen biteceği yeni hal binasında Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Hal Müdürü Ayhan Acar incelemelerde bulundu. 20 milyona mal olan yeni hal binasına, mevcut hal binasında hak sahibi olan 62 esnaf taşınacak. Hal binasında 62 dükkan toplam 85 dönüm arazi üzerinde kuruldu. Kurban bayramında taşınma işlemlerini bitirecek olan esnaflar 29 Eylül’de yeni yerlerinde hizmet verecek.


YENİ YER DAHA BÜYÜK


Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 milyon liraya mal edilen hal binası 85 dönüm arazi üzerinde kuruldu. 62 dükkanın bulunduğu hal binasında tüm dükkanlar 106 metrekare büyüklüğünde yapıldı. 1984 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 40 dönüm arazi üzerinde kurulu bulunan mevcut hal binasında bulunan 62 dükkan ise 62 metrekare alana sahip. Daha büyük dükkanlara taşınacak olan esnaflar Kurban Bayramı’ndaki 4 günlük tatili fırsat bilerek taşınma işlemlerini gerçekleştirecek.


KİRADA ARTIŞ OLMADI


Esnafların taşınma işlemleri için Büyükşehir Encümeninde sözleşmelerin yenilenme çalışmaları başladı. Esnafların taşınma işlemleri nedeniyle sözleşmeleri yenilenirken mevcut metrekare birim fiyatları baz alınarak sözleşme yapıldı ve kiralarda artış olmadı. Sözleşmesini yapan esnaflar Kurban Bayramı’nı beklemeden de taşınabilecek. Sözleşmelerin yapılması ile birlikte esnaflar dükkanlarının elektrik ve sunuyu açmaya başladı. 


SANDIK ALANI ERKEN BİTECEK


Hal binasının bitmesinin ardından esnafların talebi üzerine yapımı başlayan Sandık alanında inceleme yapan Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Ekim ayında bitmesi planlanan sandık alanının taşınmaya yetişmesi için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti. Sandık alanının Kurban bayramından önce yapılacağını söyleyen Okumuş, “Park-bahçe, Peyzaj, bilgi işlem altyapısı, otopark alanı, yükleme alanlarının belirlenmesi ve çizimi, idari binaların taşınması 15 Eylül’e kadar bitecek” dedi.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön