02 / 05 / 2024

Kocaeli'de 1 yılda 16 yapı projesi bitti, diğerleri yolda!

Kocaeli'de 1 yılda 16 yapı projesi bitti, diğerleri yolda!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 yılda 16 yapı projesini tamamladı.



2019'u da projelerle dolu geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ve kırsal mahallelerde inşa ettiği projelerle vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Yapı Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde 2019 içerisinde yapılan ve hizmete açılan Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Karamürsel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu ve Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Kapalı Spor Salonu ile hem gençlere hem de kendini genç hissedenlere sporla yaşama fırsatı sundu. İnşa edilen spor salonlarının yanında Karamürsel, İzmit ve Kartepe’de yer alan halı ve çim sahalarını da yenileyen Kocaeli Büyükşehir, gençlerin yüzünü güldürmeyi 2019'da da başardı.

EĞİTİM VE GÜVENLİK İÇİN PROJELER

Şehrin gelişimine katkı sağlayacak projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spora yaptığı yatırımlar kadar eğitim ve vatandaşların güvenliğine de yaptığı yatırımlar sayesinde 2019'da da göz doldurdu. Yangınlara hızla ve zamanında müdahale için Karamürsel Müfreze Binası, Gebze Beylik Bağı Müfreze Binası ve İzmit Yahya Kaptan Müfreze Binası yapıldı. Eğitime destek veren Kocaeli Büyükşehir, Körfez ve Dilovası ilçelerinde yaşayan gençler için Akademi Lise binası getirirken Başiskele ilçesine Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi ve İzmit’e de Akademi Üniversitesi inşa etti.

VATANDAŞLARIN HUZURU VE RAHATI İÇİN

Eğitim, kültür, sanat, spor ve turizm gibi birçok alanda proje hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, İzmit’e yeni bir mezbaha binası inşa etti. Kandıra Kefken’e kapalı pazar yeri de yaparak vatandaşların yağmurlu havalardan etkilenmemesini sağlayan Kocaeli Büyükşehir, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı’nın rekonstrüksiyonunu da tamamlayarak turizm alanına da yeni bir yer kazandırdı. Ayrıca yapılan protokol anlaşması gereği Büyükşehir, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) için yeni bir bina yaptı.


KÜLTÜR VE SANAT İÇİN YENİ MEKÂN

Eski Mannesman Fabrikası’nın yerine inşa edilen Kocaeli Kongre Merkezi de Büyükşehir Belediyesi’nin büyük projeleri arasında yerini aldı. Sanatın ve kültürün merkezi olacak olan merkezin inşaatı tamamlanıp geçtiğimiz aylarda hizmete açıldı.

PROJELER BİRER BİRER BİTİYOR


Diğer bir yandan inşaat işleri hızla süren 12 yapı projesinin ise yapımına devam ediliyor. Bağçeşme Müfreze Binası, Gebze Spor Kompleksi, GEBZESEM, Gebze’ye inşa edilen 2’nci Akademi Lise, Darıca 1800 kişilik dev spor salonu, Gebze 7 Katlı Otopark, Kandıra Hizmet Binası, Karamürsel Ereğli Evleri, Kartepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Uzuntarla Kongre Merkezi, Pembe Köşk Restorasyonu ve Körfez Orhangazi Spor Salonu da hizmete açılacağı günleri bekliyor.


Geri Dön