29 / 04 / 2024

Kocaeli’de devletten satılık arsa ve araç! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Kocaeli’de devletten satılık arsa ve araç! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli’de yer alan arsa ve araçları satışa çıkarttığını ilan etti. İlanda peşin ödemelerde yüzde 20 indirdim sağlanacağı aktarıldı.



Kocaeli’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait, bazı arsa ve araçlar satışa sunuldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden verilen satış ilanına göre, Kartepe, Başiskele ve Derince’de bulunan 4 arsa satılacak.

Arsalar için 3 milyon 827 bin TL ile 263 bin TL arasında satış bedeli belirlendi.

Bunun yanında, 3 adet aracın da satışı gerçekleştirilecek. 2008 model panelvan araç için 180 bin TL, 2011 model kamyonet için 200 bin TL ve 2007 model bir otomobil için ise 220 bin TL satış bedeli belirlendi.

Satış ihaleleri 14 Aralık günü Kocaeli Valiliği’nde gerçekleştirilecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN: tıklayın

Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler, 

1) Tedavül vüldeki Türk Parau 
2) Mevduat ve katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları,
3) Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerdir. (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri net Mevduat ve Katılım bankalarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatlar istekliler tarafından hizine Defterdartik Muhasebe Mad duringine yatiniması gerekmektedir. esas alımır.) 

Teminat mektuplarının (süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, şube limitleri ve işin özelliği belirtilecek, hanka teyit yazısı ile birlikte getirilecektir) ve senetlerin 2886 sayılı Devlet Ihale Kanuna göre düzenlenmesi gerekmektedir. 

b- Yasal yerleşim yeri sa sahibi olmaları Tebligat için çin Türkiye'de adres göstermeleri, Gerçek kişilerin TC. Kimlik gösterir nüfus cüzdan fotokopilerini vermeleri, (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.) tüzel kişilerin vergi kimlik numaralanı bildirmeleri, Vekaletname bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsilen t şartlardan ola olarak, i idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya olduğunu gösterir belgeyi venmeleri şarttır. 

Vekaletname olması durumunda, vekaletasmenin aslının ihale komisyonuna ibraz e tlarını gösterir noterlikçe tasdik edilme vetkili veya benzeri kuruluşundan 2023 yılı içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya tel Imiş vekaletnameyi vermeleri, kamu zedilmesi tüzel gerekmektedir kişilerinin is yukarıdaki entlerde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetk va siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret olması durumunda, vekaletnamenin aslının ihale komisyonuna ibraz edilmesi gerekmektedir.

3- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin banka yolu ile ödeme yapmak istemeleri halinde, ihale tarihinden en az bir gün önce; Geçici teminat tutarı FISHazine tırması ve açıklama kısmına gerçek kişiler için Milli Emlak Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilecek olan ihaleler Hazin T.C. Kimlik No ve katılmak istenilen taşınır veya taşınmaz bilgisi, tüzel kişiler için Vergi Kimli ine Is Odemeler Saymanlığı, Ziraat Bankası İzmit E 5 Subesi TR46 0001 0024 2400 0010 0064 99 ban numaralı hesabına yatın inlması hu katılmak istenilen NAYLI CHASE ISLAM Kocaeli Deftardarlığı Muhasebe Müdürlüğünden alınacak 4- Satışı yapılacak olan tapnmazlardan 1,2 ve 3. sıradaki taşınmazlar son tespit tarihi itibari ile boş ve işgalsiz olup, 4, sıradaki taşınmaz son tespit tarihi itibari ile işgallidir. Taşınmazlar üzerindeki yapıların tahliyesinden Hazine sorumlu değildir.

5- Ihale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği II Cevie, chinlik ve Degiali Müdiri Milli Falak Dairesi Başkan İzmit Emlak Müdürlüğü (1 nolu taşınmaz için) ) ve Kandıra Emlak Müdürlüğünde (2,3 ve 4 nolu taşınmazlar ile Aynca ihale ilanları www.milliemlak.gov.tr adresinde satış ilanları bölümünden ave Il Müdürlüğümüzün https:/kocaeli.csb.gov.tr adresinde takip edilebilir. 6- Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uyğun hazırlanmau ve teklifin ihale 1,2 ve 3 nolu taşımıılar için) bedelsiz görülebilir nolu taşınıufar için) veya ihale komisyonuna ulaşması şarttır. 

Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez. e saatinden önce iadeli taahhütlü veya imza karşılığı İzmit Emlak Müdürlüğü (1 nolu taşınmaz için) ve Kandıra Emlak Müdürlüğü (2,3 ve 4 nolu taşınmazlar ile 1,2 7- Satılacak taşınmazların ihale bedeli 5.000,00 TL'sına kadar olanlar bu bedel dahil peşin, bu bedelin üzerinde olanlar ise tamamı peşin ödenebileceği gibi, ihale bedelinin 1/4" Lalinde ihale bedeli %20 indirimli olarak tahsil edeilcektir. Sable tılacak taşınmazlar için müşteriden KDV, vergi, resin ve harç alınmayacak olup, ayrıca satılan taşınmaz mal satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisinden muafhr. 4 peşin, geri kalan kısmı ise kanuni faiz uygulanmak suretiyle iki (2) yılda taksitle ödenebilir. Peşin ödeme yapılması

8-Satışa yapılacak taşınmazların, satış bedelleri üzerinden 5.000.0 kışı için 0.25 (on binde yirmi bes) oranlarında döner 000,00-TL'ye (BesMilyon TL'ye) kadar olan kısmı için in %1 (yüzde hir) sermaye ber bedeli tahsil edilir 9-Taşınır malların in satış bedeli peşin ở n ödenecek olup, ilgili her: nevi, resim ve harçlar ile )5.000.000,00-TL'den (Beşmilyon TL'den) 10.000.000,00-TL'ye (OnMilyon TL'ye) kadar olan kısmı için %0.5 (hinde beş) 10,000.000,00-TL'yi (OnMilyon TL'yi)
alım satını, yerinden alma giderleri, trafiğe çıkıy işlemlerine ait masraflar ve satış sonrası trafiğe uygunluk belgesi ile piyasaya arz için üzerinde binek otomobillerde %1, diğerlerinde %18 oranında KDV ayrıca yürürlükteki oran üzerinden ihale komisyon karar bedeli tahsil edilecektir, alınması gereken belgeler ve izinler alıcıya aittir. Taşıt satışlarında ihale be 10-Taşıt satış bedelleri üzerinden tahakkuk edecek vergiler ile karar pulu bedeli ayrıca tahsil edilecek olup, satıştan ve tescil işlemlerinden doğacak her türlü vergi, resim, harç vb, aliciya aittir. İhaleye katılanlar bu oranları görmüş ve bu KDV oranına göre teklif vermiş sayılacaktır.
11- Komisyonlar ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir,
ILAN OLUNUR.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Manavgat Belediyesi'nden satılık arazi!


Geri Dön