03 / 05 / 2024

Kocaeli’deki kentsel dönüşüm çalışmaları övgü alıyor!

Kocaeli’deki kentsel dönüşüm çalışmaları övgü alıyor!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Paneli gerçekleştirdi




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ortaklığında Kentsel Dönüşüm Paneli gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen panelde master plan çalışmasının Kocaeli için çok önemli olduğu vurgulandı.


PROF. ENVER ÜLGER BAŞKANLIĞINDA

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Ülger yönetimde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç, HKMO Genel Başkanı Ertuğrul Candaş ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Uzun'un katılımlarıyla panelin 1. bölümü olan 'kentsel dönüşüm uygulamaları ve kentimiz' konusu tartışıldı.


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI AKTARILDI

Panele konuşmacı olarak katılan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç, Kocaeli genelinde yapılan ve yapılması düşünülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı. Mengüç, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Gelişim ve Planlama Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu çalışmalarda önemli role sahip kentsel dönüşüm ve gelişim master planı yürütüldüğünü vurguladı.


GEREKÇELİ RAPORLAR ORTAYA KONULACAK

Mengüç, bu çalışma tamamlandığında dönüşümün hangi yerlerde hangi sebeple yapılacağının gerekçeli raporlarıyla ortaya konulacağını belirtti. Öte yandan müdürlük bünyesinde yapılan master plan çalışmasının Kocaeli için çok gerekli olduğu katılımcılar tarafından vurgulandı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön