27 / 04 / 2024

Kocaeli'deki köy yollarına V kanal uygulaması yapılıyor!

Kocaeli'deki köy yollarına V kanal uygulaması yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. V kanallar ile asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.



Köy yolları V kanalla korunuyor


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. Yağmur sularının düzenli bir şekilde asfalt zemine zarar vermeden akıtılması için uygulanan V kanallar asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.



SUYUN ASFALTA AKMASINI ENGELİYOR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca iyileştirme çalışmaları tamamlanan yolların ömrünü uzatmak için yol eğiminin üst kısımlarına V kanallar yapılıyor. Demir ve beton dökülerek imal edilen V kanallar yağmur suyla sürüklenen toprak ve çakıl parçalarının asfalta zarar vermesini engelliyor.


TÜM KENTTE UYGULANIYOR


Yağmur suları ve yüzeysel suların yol yapısını bozmaması için kanallar aracılığıyla su, yoldan uzaklaştırıyor. V kanal uygulamaları kent genelinde devam ediyor. Kanallarla birlikte yol güvenliğini yol sınırlarını gösteren reflekteli plastik bariyerler de yollara yerleştiriliyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön