09 / 05 / 2024

kocaeli V kanal uygulaması

kocaeli V kanal uygulaması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. V kanallar ile asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.

Bilim insanları Kanal İstanbul'a ilgili neden susuyor?

Gazeteci Mahmut Övür, bilim insanlarının Kanal İstanbul'la ilgili yeteri kadar konuşmadığını yazdı. Övür, "Başta Boğaziçi ve ODTÜ öğretim üyeleri olmak üzere bu raporu hazırlayan bilim insanları neden susuyor? Yoksa "mahalle baskısı"ndan mı korkuluyor?" dedi. İşte Övür'ün yazısı...

Kanal İstanbul'a yönelik çalışmalar mecliste konu oldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kanal İstanbul Projesine yönelik çalışmaları sordu. Tarhan sorularının Bakan Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Kartepe Kanal Park Kocaeli'ye değer katacak!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 19.700 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Kartepe Kanal Park projesini yerinde denetledi.

Kocaeli D-100 Karayolu’na yeni üst geçit!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 Karayolu’nun Sabancı Kavşağı ve Gölcük Kavşağı arasındaki yan yol ve sanat yapıları proje çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında güney yan yolda uygulamalar yapılıyor. Kuzey yan yolda da kanal çalışması gerçekleştiriliyor.

Kanal İstanbul 'V' şeklinde olacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Haber Müdürü Olcay Aydilek’in sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul projesini değerlendiren Arslan, ''Bizde proje bitmez” dedi.

Kocaeli'ne Sporcu Performansı Test Ve Analiz Merkezi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi’nde vücut ölçüm testlerinin yanı sıra sporcuların sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştirilecek

VIP Medical Park Kocaeli'nde kurulacak!

MedIcal Park ve Liv Hospital hastanelerini bünyesinde bulunduran Medical Park Grubu yeni bir hastane modelini hayata geçiriyor. İlk Kocaeli'nde kurulacak.

Hollandalı firma "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip!

Alsancak Limanı derinleştirilmesine Dutch Dredging B.V firması talip oldu. Hollandalı Dutch Dredging B.V firması, İzmir Alsancak Limanı'nın derinleştirme çalışmaları ile ilgili "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip olduğunu açıkladı...

Alsancak Limanı derinleştirilmesine Dutch Dredging B.V firması talip oldu!

Alsancak Limanı derinleştirilmesine Dutch Dredging B.V firması talip oldu. Hollandalı Dutch Dredging B.V firması, İzmir Alsancak Limanı'nın derinleştirme çalışmaları ile ilgili "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip olduğunu açıkladı.

Kocaeli'deki köy yollarına V kanal uygulaması yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. V kanallar ile asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.

Kocaeli Bilim Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve Büyükşehir Genel Sekreter V. Tahir Büyükakın’ın da eşlik ettiği Işık, Kocaeli’nin bilimin merkezi konumuna geleceğini söyledi.

Vitra yeni duş kanalı V-Flow'u tanıttı!

VitrA'nın yeni V-Flow duş kanalı, duş alanında kesintisiz, estetik ve modern görünüm sağlayarak banyonun şıklığını tamamlıyor. Neredeyse "görünmez olan" V-Flow duş kanalıyla suyun süzülüp gidişi bile farklı...

İzmit ve köyleri çevre düzenleme işi ihalesi gerçekleştirildi!

Köylere hizmete aralıksız devam eden Büyükşehir, proje kapsamında 40 bin metrekare parke taşı,10 bin metrekare bordür, 1000 metre oluktaş, 500 metreküp taşduvar ve 3000 metre V kanal yapımı gerçekleştirecek.

kocaeli V kanal uygulaması Haberi

kocaeli V kanal uygulaması

Köy yolları V kanalla korunuyor


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. Yağmur sularının düzenli bir şekilde asfalt zemine zarar vermeden akıtılması için uygulanan V kanallar asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.



SUYUN ASFALTA AKMASINI ENGELİYOR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca iyileştirme çalışmaları tamamlanan yolların ömrünü uzatmak için yol eğiminin üst kısımlarına V kanallar yapılıyor. Demir ve beton dökülerek imal edilen V kanallar yağmur suyla sürüklenen toprak ve çakıl parçalarının asfalta zarar vermesini engelliyor.


TÜM KENTTE UYGULANIYOR


Yağmur suları ve yüzeysel suların yol yapısını bozmaması için kanallar aracılığıyla su, yoldan uzaklaştırıyor. V kanal uygulamaları kent genelinde devam ediyor. Kanallarla birlikte yol güvenliğini yol sınırlarını gösteren reflekteli plastik bariyerler de yollara yerleştiriliyor.


Kocaeli Büyükşehir...