03 / 05 / 2024

Kocaeli'ne Sporcu Performansı Test Ve Analiz Merkezi geliyor!

Kocaeli'ne Sporcu Performansı Test Ve Analiz Merkezi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi’nde vücut ölçüm testlerinin yanı sıra sporcuların sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştirilecek



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, profesyonel spor için önemli bir yatırım olacak Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi’ni ile kazandıracak.

Kocaeli büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi’nde vücut ölçüm testlerinin yanı sıra sporcuların sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştirilecek. Böylece sporcunun performans düzeyi raporlandırılarak, kişisel gelişimi desteklenmiş olacak. Merkezden Türkiye’deki tüm kulüp ve federasyonlar yararlanabilecek. Sporcular açısından büyük önem taşıyan Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi ise Türkiye’de yerel yönetimler bazında bir ilk olacak.

Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi, kentin yanı sıra Türkiye’deki tüm kulüp ve federasyonlara hizmet verecek. Bu çerçevede sporculara branşlarına göre testler uygulanarak, performans düzeyleri raporlandırılacak. Söz konusu raporlandırma, sporcunun kişisel olarak gelişiminin desteklenmesini sağlayacak. Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi’nde sporcu için gerekli olan testler uygulanacak. Bunlar içinde vücudun; yağ, çevre-çap ve uzunluk ölçümlerini kapsayan antropometrik testler başı çekecek. Bunun yanı sıra bir sporcunun sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen motorik testler de gerçekleştirilecek. Ayrıca dikey sıçrama, durarak uzun atlama ve durarak 3 adım atlama ölçümleri de patlayıcı güç testleri çerçevesinde yapılabilecek.

Merkezin dışında ise bir Beceri ve Koordinasyon Parkuru oluşturulacak. Yaklaşık 2 bin metrekarelik parkurda, denge, koşu, itme, çekme, denge gibi sporcunun geliştirmesi gerekli olan antrenmanlar ile ölçümleri yapılacak. Ayrıca parkur içinde 40 metrelik tartar zemin koşu kulvarı bulunacak. Parkurda denge gelişimi için kullanılacak malzemeler ise özenle seçilecek. Bu malzemeler kanserojen madde içermeyen, doğal ahşaptan yapılacak. Böylece çocukların doğal ortamda spor aktiviteleri ve testleri gerçekleştirilecek. Parkurda yetişkinler için bir crossfit alanı yapılacak. Bu alanda kas dayanıklılığı, maksimal kuvvet, çabuk kuvvet, reaksiyon, sürat devamlılığı gibi özelliklerin gelişimine dönük istasyonlar yer alacak.

Kocaeli’nin yanı sıra Türk sporunun başarısında adeta söz sahibi olacak olan merkez, Büyükşehir Belediyesi Vinsan Tesisleri içinde yer alacak. Buradan Kocaeli’ndeki ve Türkiye’deki tüm kulüpler ve federasyonlar yararlanacak. Ayrıca geleceğin sporcularının yetiştiği Spor Okulları öğrencilerinin testleri de yine bu merkezde gerçekleştirilecek. Merkezin kısa süre içinde hizmete girmesi hedefleniyor.



Hürriyet 


Geri Dön