04 / 05 / 2024

Kocaeli'nde afet gönüllüleri sertifika töreni yapıldı!

Kocaeli'nde afet gönüllüleri sertifika töreni yapıldı!

 Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, P&G firmasınca kurulan Mahalle Afet Destek Merkezinde eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları verildi...



Osman Hamdi Bey Kültür Merkezindeki törende deprem, yangın ve sel gibi afetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfının (MAG) çalışmaları anlatıldı.

Mahalle afet gönüllüleri, olası depremlerde yapacakları kurtarma çalışmalarını anlattıkları bir gösteri sundu. P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, törende, şirket olarak insana yatırıma çok önem verdiklerini söyledi.

Türkiye gibi afetlere açık bir ülkede herkesin afet yönetimine ilişkin bilgisi olması gerektiğini ifade eden Karpat, "P&G olarak afet yönetimi konusunda üstümüze düşen sorumluluk bilinciyle önce Mahalle Afet Gönüllüleri ile işbirliği yaptık. Bu işbirliği ile gönüllü 100 mahallelinin eğitim almasına olanak tanıdık ve bir de Gebze’nin Arapçeşme ve Mimar Sinan mahallelerinde olası bir afet durumunda her türlü destek sağlayacak Mahalle Afet Destek Merkezini kurduk" dedi.

Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı Başkanı Vedat Kirişçi de bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin her an depreme hazır olması gerektiğini dile getirdi. "1999’daki depremden sonra bir şeyler yapma hevesi ne yazık ki sona erdi" diyen Kirişçi, şöyle devam etti:

"Bu tür afetlere hazırlıksız yakalanmamak için Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı olarak çalışmalar yapıyoruz. 4 ilde 85 mahallede 3 bin 500 mahalleli eğitildi. Halkımızın afetlerle başa çıkabilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Afet eğitimi, her bireyin sorumluluğudur. Hedefimiz toplumda afet bilincinin yaratılmasının sağlanmasıdır."

Konuşmaların ardından Mahalle Afet Destek Merkezinde eğitimlerini tamamlayan yaklaşık 100 kişiye sertifikaları dağıtıldı.
A.A


Geri Dön