05 / 05 / 2024

Kocaeli'de tramvay yapımına start verildi!

Kocaeli'de tramvay yapımına start verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin protokolü imzalandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin protokolü imzalandı. Protokol imza töreni, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gülermak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi. 


550 GÜNDE TAMAMLANACAK 

Yeni ve modem ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu plan dahilinde raylı sistem yatırımlarının ilkini de tramvay ile atıyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üe Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt AŞ. Yetkilileri arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin sözleşmesi imzalandı. Maliyeti 113 milyon 990 bin lira olacak işin yapım süresi ise 550 gün olacak. 


2017 YILINDA HİZMETE GİRECEK 

Tramvayın nerelerden geçeceği ile ilgili hazırlanmış animasyonun izlenmesinin ardından basına projeyle ilgili açıklamalarda Kocaeli'ndeki raylı sisteme Tramvay ile başlıyoruz" dedi bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı îbrahim Karaosmanoğlu, gelişen ve büyüyen şehirlerin en önemli sorununun ulaşım olduğunun altını çizerek, 5-10 yıl önce yapılmış kavşak ve yolların artık yetmediğini belirtti. Kocaeli'nin hızla büyüyen nüfus yapısıyla lojistikle ilgili sorunları için Ulaşım Master Planının tamamlandığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaeli'nde raylı sisteme tramvayla başlıyoruz. 2017 yılında inşallah tramvaya bineceğiz. Adım adım raylı sistemi geliştireceğiz" dedi. Raylı sitemin ikinci adımının metro olacağı müjdesini veren Başkan Karaosmanoğlu, metroyla ilgili çalışmalarında Ulaştırma Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlarla başladığını belirtti. 


ÇOK HEYECANLIYIZ 

imza töreni öncesi basın mensuplarına Tramvay projesi ile ilgili sunum yapan Genel Sekreter Tahir Büyükakm, imza töreni için çok heyecanlı olduğunu belirterek Kocaeli'nin bir evladı olarak kentimize böyle bir hizmeti kazandırıyor olmanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi. 2013 yılı Haziran ayında Tramvay Projesi için çalışmalara başlandığını belirten Büyükakın, 2015 Haziran ayında ihalenin tamamlandığını söyledi. 


Anayurt


Geri Dön